La Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya ha organitzat, amb la col·laboració de l’Associació Catalana de Municipis, una jornada formativa sobre innovació i diversitat religiosa en l’àmbit local. Tindrà lloc el 26 de novembre, a l’Escola d’Administració Pública de Catalunya.
L’objectiu d’aquesta Jornada és reconèixer, compartir i difondre projectes en marxa i bones pràctiques de la gestió que es fa de la diversitat religiosa en l’àmbit municipal i comarcal a Catalunya, així com difondre projectes de recerca que versen sobre aquesta matèria.
 
Aquesta proposta formativa, d’interès general per a tots els empleats de les diferents administracions públiques, s’adreça a totes les persones que participen en la planificació de serveis públics o que atenguin ciutadans i col·lectius amb tradicions culturals i religioses diverses; particularment, aquelles persones implicades en serveis d’ensenyament, de sanitat, de seguretat, serveis socials, etc. També hi pot assistir personal investigador en matèria d’afers religiosos i personal vinculat al teixit associatiu religiós.
 
L’horari de la Jornada és de 8.45 a 14 hores. S’obrirà amb la ponència “Bones pràctiques en la gestió de la diversitat religiosa. Criteris de fons” impartida per Francesc Torralba, doctor en Teologia i Filosofia i president del Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa de la Generalitat de Catalunya. A continuació hi haurà dues taules d’experiències: la primera, que comptarà amb experiències dels ajuntaments de Lloret de Mar, de Vilanova i la Geltrú i de Barcelona, així com la presentació de la guia Via pública i llibertat religiosa de l’Observatori del Pluralisme Religiós a Espanya, i la segona, que comptarà amb la presentació de dos projectes de recerca de la Universitat Autònoma de Barcelona.
 
Aquesta és la primera edició de la Jornada d’innovació i diversitat religiosa que la Direcció General d’Afers Religiosos organitza amb la voluntat d’oferir anualment un espai de reflexió i debat a tots els agents implicats en la gestió pública de la diversitat religiosa.
 
L’oferta formativa inclou la possibilitat d’accedir a una activitat complementària a la tarda, de 16.30 a 17.30 hores, que consisteix a visitar una de les tres alternatives següents: una sinagoga, una mesquita, o bé seguir el circuit d’espai interreligiós que proposa la Fundació MigraStudium.
 
Més informació a la Direcció General d’Afers Religiosos: wgudayol@gencat.cat