• Aquesta associació és l’única entitat de tercer nivell a Catalunya amb l’objectiu d’estructurar el sector i oferir suport a les entitats ambientals
  • L’acord s’engloba en el Pla de suport al Tercer Sector Ambiental
Moment de la signatura del protocol.
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, i el president de l’Obrador del Tercer Sector Ambiental de Catalunya (O3sac), Toni Altaió, han signat aquest matí un protocol de col·laboració per dur a terme accions conjuntes per a l’enfortiment del tercer sector ambiental a Catalunya. En concret, l’acord pretén impulsar l’associacionisme ambiental i la capacitació de les persones de les entitats, caracteritzar el sector, fomentar el treball en xarxa, i coordinar i donar suport a les entitats. També estableix la creació d’un grup de treball destinat a realitzar tasques d’informació i coordinació.
 
Aquest pacte s’emmarca en el Pla de suport al Tercer Sector Ambiental de Catalunya 2011-2014, impulsat per la Direcció General de Polítiques Ambientals, i que té com a objectiu principal identificar línies d'actuació, mesures i accions encaminades a promoure, consolidar i enfortir l'associacionisme i el voluntariat ambiental, i a reconèixer la tasca social que realitzen les entitats ambientals. En compliment del Pla d’acció establert per aquest any en curs, el Departament de Territori i Sostenibilitat  ha donat suport, per exemple, a la Segona Setmana del Voluntariat Ambiental, ha obert línies d’ajuts per realitzar projectes d'educació i sensibilització ambiental, ha impulsat la plataforma www.entitatsambientals.cat, ha coorganitzat dos marketplaces ambientals, a Lleida i a Girona, i ha promogut la realització d’un baròmetre del tercer sector ambiental que permeti fer-ne una diagnosi de la situació en que es troba el sector i, alhora, marqui unes pautes per poder fer un seguiment periòdic de la seva evolució, entre d’altres accions.
 
El Pla de suport finalitza aquest any 2014. Per aquest motiu, s’ha iniciat un procés de participació per conèixer, d’una banda, com es valora, quines accions es considera més efectives i quina acció s’ha estimat amb baixa incidència. De l’altra, si es considera que cal elaborar-ne un de nou que doni continuïtat al Pla anterior o cal modificar-lo per prioritzar una o altra tipologia d’accions que realment ajudin a l’enfortiment que busca el Pla.  Aquest procés, iniciat aquesta tardor, es preveu que acabi amb un document que es presentarà al llarg del primer trimestre de l’any vinent.
 
 

2  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 1206

Foto

Foto
JPG | 1688