El Govern de la Generalitat de Catalunya condemna enèrgicament l’homicidi d’una dona a Sant Pere Pescador presumptament a mans de la seva parella i expressa el seu sentit condol a la família de la víctima.
 
En nom del Govern, la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Montse Gatell, ha reiterat el compromís de continuar treballant per a la coordinació, la prevenció, la detecció, l’atenció, el ple suport i la recuperació de les dones que es troben en una situació de violència masclista i el seu entorn.
 
La presidenta de l’Institut Català de les Dones ha explicat que “per arribar al nostre objectiu d’aconseguir una societat lliure de violència masclista hem de poder aconseguir abans una societat lliure de discriminacions i desigualtats per raó de gènere”. Segons ha subratllat Gatell, “hem d’aprendre a detectar les desigualtats i fer els canvis que calguin en tots els sectors i àmbits de la nostra vida per tal de no perpetuar-les”.
 
Montse Gatell també ha destacat que “la violència masclista no és fàcil de combatre. Encara hi és perquè es troba a les estructures més antigues de la nostra societat, no la veiem, no la detectem i es tolera. Hem d’obrir més els ulls i ser ferms contra qualsevol manifestació de la violència masclista, i també tot allò que discrimini i resti drets i llibertat a les dones”.
 
La presidenta de l’ICD ha demanat a les dones que es trobin en situacions de violència masclista i a les persones del seu entorn que truquin al primer recurs d’assessorament que és el telèfon 900 900 120 o s’adrecin a algun dels serveis municipals o comarcals d’informació i atenció a les dones (SIAD) que ofereixen atenció de proximitat  en tot el territori.