Des de la seva posada en funcionament el 2006, el sistema de recepta electrònica ha fet possible la dispensació de més de 500 milions de receptes electròniques. La recepta electrònica s’ha anat estenent a tot el territori de Catalunya, consolidant el seu desplegament en l’àmbit de l’atenció primària i, actualment en l’àmplia extensió a l’àmbit d’atenció especialitzada. Actualment, el 95% de les receptes dispensades a Catalunya són electròniques.
 
La introducció de la recepta electrònica ha suposat la progressiva substitució de  les tradicionals receptes en paper amb totes les garanties, tant de seguretat com de protecció i confidencialitat de les dades dels ciutadans. Des de l’inici de la seva implantació, la recepta electrònica ha generat un estalvi de més de 7,5 milions d’euros associats a l’emissió, distribució i reducció de l’ús de receptes en format paper.
 
També s’estima que ha permès disminuir en 7,5 milions el nombre de visites anuals que tenien com a única finalitat la renovació de les receptes de medicaments ja que el sistema genera automàticament les receptes necessàries d’acord amb la pauta i la durada del tractament establerta pel professional sanitari.
 
Així mateix, la recepta electrònica ha permès integrar en un pla de medicació únic tota la medicació vigent del pacient, amb independència de l’àmbit assistencial des del qual s’ha prescrit, facilitant així que el pacient disposi de la informació global de tots els seus tractaments vigents i també les recomanacions del metge per poder-los seguir correctament. A la vegada afavoreix un millor seguiment del tractament farmacoterapèutic de cada pacient ja que cada professional sanitari disposa d’informació actualitzada sobre la medicació activa contribuint a la prevenció d’errors relacionats amb l’ús de medicaments  i a un ús més racional i sostenible dels medicaments.
 
La recepta electrònica és un projecte transversal que ha estat possible gràcies a l’esforç de tots els agents implicats des del seu inici fins ara (professionals del CatSalut,  metges, farmacèutics, altres professionals sanitaris, entitats proveïdores i col·legis professionals).