Foto inauguració
La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha inaugurat aquest dimecres a el nou taller ocupacional de l’associació L’Estel. El Departament ha atorgat a l’associació una subvenció de 494.587 euros per a la construcció d’aquest nou equipament, que ha tingut un cost total de gairebé dos milions d’euros.
 
El nou edifici ocupa un solar cedit per l’Ajuntament de Balaguer i dóna servei a més d’una quarantena d’usuaris amb discapacitat intel·lectual d’entre 19 i 60 anys. El centre està format per un soterrani de 650 metres quadrats on s’ubiquen les sales de psicomotrocitat, multisensorial i d’informàtica, així com el gimnàs, els vestidors i un pati exterior. A la planta baixa, que connecta amb l’antic local on fins ara hi havia el taller ocupacional, hi ha les aules, la cuina, el menjador i els serveis general. A la primera planta de 400 metres quadrats s’ubicarà en un futur una nova llar-residència.
 
Durant la inauguració la consellera Munté ha destacat l’esforç de l’associació L’Estel per tirar endavant aquest projecte i ha manifestat “la voluntat ferma de potenciar les polítiques d’integració sociolaboral per als col·lectius amb discapacitat”.  En aquest sentit, la consellera ha dit que tot i la disminució en els darrers anys de l’aportació econòmica de l’Estat en les polítiques d’atenció a les persones amb discapacitat, el Govern de la Generalitat ha mantingut el seu pressupost per aquest col·lectiu. “Enguany destinem més de 330 milions d’euros a l’atenció de les persones amb discapacitat, perquè compartim amb les entitats la preocupació per mantenir els drets i el benestar d’aquestes persones, més enllà de les davallades de les aportacions de l’Estat en els darrers anys en molts àmbits com ocupació, dependència o ensenyament”, ha dit Munté.
Abans de la inauguració, la consellera també ha visitat l’Ajuntament de Balaguer.
 
Visita a Bellpuig i Juneda
Després d’aquesta inauguració la consellera es traslladarà a Bellpuig on preveu visitar l’Ajuntament i assistirà a la celebració del 20è aniversari de la residència assistida Monestir de Sant Bartomeu. Durant l’acte es descobrirà una pedra commemorativa realitzada per l’artista local Jaume Torres i Gros i es celebrarà una dinar de germanor.
 
La residència de gent gran Monestir de Sant Bartomeu és de titularitat pública i compta amb 61 places residencial i 16 de centre de dia.
 
A la tarda, la consellera Munté es traslladarà a Juneda on visitarà l’Ajuntament i la residència municipal d’avis, que enguany compleix 25 anys de funcionament.

2  

Imatges

Foto de la consellera amb els usuaris i usuàries del taller ocupacional

Foto de la consellera amb els usuaris i usuàries del taller ocupacional 2667

Foto de la consellera Munté durant els parlaments inaugurals

Foto de la consellera Munté durant els parlaments inaugurals 2263