Drets Socials

Foto inauguració

La consellera Munté inaugura el nou edifici del taller ocupacional de l'associació L'Estel

El Departament de Benestar Social i Família ha aportat gairebé 500.000 euros a la construcció del nou equipament

query_builder   19 novembre 2014 12:22

event_note Nota de premsa

La consellera Munté inaugura el nou edifici del taller ocupacional de l'associació L'Estel

El Departament de Benestar Social i Família ha aportat gairebé 500.000 euros a la construcció del nou equipament

Foto inauguració
La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha inaugurat aquest dimecres a el nou taller ocupacional de l’associació L’Estel. El Departament ha atorgat a l’associació una subvenció de 494.587 euros per a la construcció d’aquest nou equipament, que ha tingut un cost total de gairebé dos milions d’euros.
 
El nou edifici ocupa un solar cedit per l’Ajuntament de Balaguer i dóna servei a més d’una quarantena d’usuaris amb discapacitat intel·lectual d’entre 19 i 60 anys. El centre està format per un soterrani de 650 metres quadrats on s’ubiquen les sales de psicomotrocitat, multisensorial i d’informàtica, així com el gimnàs, els vestidors i un pati exterior. A la planta baixa, que connecta amb l’antic local on fins ara hi havia el taller ocupacional, hi ha les aules, la cuina, el menjador i els serveis general. A la primera planta de 400 metres quadrats s’ubicarà en un futur una nova llar-residència.
 
Durant la inauguració la consellera Munté ha destacat l’esforç de l’associació L’Estel per tirar endavant aquest projecte i ha manifestat “la voluntat ferma de potenciar les polítiques d’integració sociolaboral per als col·lectius amb discapacitat”.  En aquest sentit, la consellera ha dit que tot i la disminució en els darrers anys de l’aportació econòmica de l’Estat en les polítiques d’atenció a les persones amb discapacitat, el Govern de la Generalitat ha mantingut el seu pressupost per aquest col·lectiu. “Enguany destinem més de 330 milions d’euros a l’atenció de les persones amb discapacitat, perquè compartim amb les entitats la preocupació per mantenir els drets i el benestar d’aquestes persones, més enllà de les davallades de les aportacions de l’Estat en els darrers anys en molts àmbits com ocupació, dependència o ensenyament”, ha dit Munté.
Abans de la inauguració, la consellera també ha visitat l’Ajuntament de Balaguer.
 
Visita a Bellpuig i Juneda
Després d’aquesta inauguració la consellera es traslladarà a Bellpuig on preveu visitar l’Ajuntament i assistirà a la celebració del 20è aniversari de la residència assistida Monestir de Sant Bartomeu. Durant l’acte es descobrirà una pedra commemorativa realitzada per l’artista local Jaume Torres i Gros i es celebrarà una dinar de germanor.
 
La residència de gent gran Monestir de Sant Bartomeu és de titularitat pública i compta amb 61 places residencial i 16 de centre de dia.
 
A la tarda, la consellera Munté es traslladarà a Juneda on visitarà l’Ajuntament i la residència municipal d’avis, que enguany compleix 25 anys de funcionament.

2  

Imatges

Foto de la consellera amb els usuaris i usuàries del taller ocupacional

Foto de la consellera amb els usuaris i usuàries del taller ocupacional 2667

Foto de la consellera Munté durant els parlaments inaugurals

Foto de la consellera Munté durant els parlaments inaugurals 2263

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia