Moment de l'acte
Moment de l'acte
Pelegrí presenta als centres turístics subaquàtics el Pla de desenvolupament del litoral
 
El conseller anuncia la creació d’un Decret per regular els centres d’immersió per evitar l’intrusisme
 
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director general de Pesca i Afers Marítims, Jordi Ciuraneta, ha assistit aquest matí a l’Assemblea General Ordinària de l’Associació de Centres Turístics Subaquàtics Costa Brava, a Vall-llobrega.
 
El conseller ha presentat el Pla de desenvolupament del litoral català i de les comarques catalanes amb aigües continentals i/o fluvials, aprovat aquest estiu pel Govern català.
 
Aquest pla té com a finalitat desenvolupar les potencialitats de les comarques amb litoral o amb aigües continentals i/o fluvials de Catalunya. Per tant, pretén dinamitzar les activitats vinculades a la nàutica d’esbarjo, adreçades tant a un públic local com a un sector turístic selectiu i de qualitat; i millorar la sostenibilitat bioambiental, econòmica i social del territori, aprofitar les oportunitats i crear-hi condicions favorables.
 
Per aconseguir aquest objectiu, el conseller ha explicat que, d’una banda, cal determinar les oportunitats i les potencialitats de cada comarca per dinamitzar-ne l’economia lligada al litoral o a les aigües continentals i/o fluvials. I, de l’altra, cal determinar les actuacions a desenvolupar per establir les condicions que permetin aprofitar les oportunitats i potencialitats de cada comarca. L’últim pas consistiria a integrar i vertebrar els diferents sectors implicats per fer front als reptes de futur.
 
Aquest pla, que té una durada d’un any, engloba les activitats vinculades als centres d’activitats marítimes (acadèmies nàutiques, centres d’immersió i centres nàutics), a la pesca recreativa i a les activitats de pescaturisme i de turisme pesquer i aqüícola. Hi participaran tant les administracions públiques com els agents socials com ara cambres de comerç i associacions d’empresaris del sector nàutic, pesquer i de la restauració, entre d’altres.
 
Segons el conseller, “aquest projecte ha de configurar una nova realitat en les activitats maritimorecreatives a Catalunya, amb més presència al territori, un major apropament a la ciutadania i una àmplia oferta d’activitats atractives, segures i de qualitat que permetin configurar un sector empresarial competitiu i consolidat”.
 
Decret per regular els centres d’immersió
 
Durant l’acte, el conseller ha anunciat que el Departament està preparant un Decret que té com a objectiu intentar buscar la protecció de tota aquesta activitat. El que busquem, ha dit el conseller, és la seguretat que els professionals que imparteixen aquesta activitat en saben i tenen la capacitat per fer-la; protecció contra l’intrusisme professional i protecció pels consumidors i turistes que demanden aquests tipus de serveis i que saben que una empresa que estigui legalitzada i autoritzada ho farà amb totes les condicions adients.
 
Aquest Decret també incorpora un apartat de simplificació administrativa. Tal com ha explicat el conseller Pelegrí, amb una simple comunicació i una declaració responsable aquests centres podran començar la seva activitat de manera immediata. “Estem posant eines modernes per gestionar un territori de manera moderna. De fet, la filosofia del Departament, en tots els àmbits, va en aqueta direcció”, ha afirmat el conseller. 
 
 
Pla rector d’ús i gestió de l’àmbit marí del Parc Natural de Cap de Creus.
 
D’altra banda, pel que fa al Pla rector d’ús i gestió de l’àmbit marí del Parc Natural de Cap de Creus (PRUG)  el conseller ha afirmat que “no hi ha cap intenció per part del Departament d’imposar cap document. Hem de buscar el consens, quines són les consideracions i quin és el contingut que el territori vol que hi hagi en aquest PRUG i intentar lligar el interessos legítims que té el territori amb els interessos que des del govern s’han de defensar”.
 
Per tant, el conseller ha insistit que “no hi ha cap voluntat d’intentar imposar res. Sempre que se m’ha expressat algun tipus de dificultat o inconvenient en qualsevol dels documents que hi ha a exposició pública  o que hi ha en aplicació s’ha intentat corregir d’acord i amb consens amb el territori”.
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.