El Govern i tres de les institucions d’educació superior i recerca més importants d’Israel finançaran la celebració de 10 conferències científiques bilaterals, que comptaran amb un pressupost global de prop de 92.000 euros. Concretament, els ajuts convocats per l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) per un import de 45.844 euros, han estat concedits a 10 entitats catalanes: 2 universitats, 6 centres CERCA i un centre del CSIC a Catalunya. Aquest finançament s’emmarca dins de la convocatòria Joint Symposia (SymIL), promoguda amb l’objectiu de potenciar la internacionalització del sistema de recerca català.
 
Els beneficiaris dels ajuts organitzaran 10 simposis, que es duran a terme abans de juny de 2015 (7 a Catalunya i 3 a Israel), amb la col·laboració de les institucions israelianes Tel Aviv University (TAU), Hebrew University of Jerusalem (HUJI) i Israel Institute of Technology Technion. La iniciativa permetrà explorar la possible col·laboració científica i acadèmica internacional en àmbits com la física, l’enginyeria, les ciències de la vida, les ciències socioeconòmiques i les humanitats.
 
La convocatòria d’ajuts Joint Symposia (SymIL) s’inclou dins del programa TWINS (Towards Interrelations in Science), subscrit per la Generalitat de Catalunya amb institucions israelianes en el marc del viatge oficial que el Govern va realitzar a Israel el novembre de 2013. L’objectiu del programa és promoure la creació de xarxes entre d’ambdós països a través d’esdeveniments sobre temes científics d’interès comú, com a llavor de futurs projectes i activitats d’intercanvi de coneixement.
 
Les 22 sol·licituds presentades a la convocatòria han estat avaluades per experts externs de la comunitat científica i/o universitària i prioritzades pel Comitè del programa, constituït per representants de la SUR i de les universitats israelianes participants.
 
El programa TWINS és un dels acords estratègics amb Israel promoguts per la Secretaria d’Universitats i Recerca amb la finalitat de fomentar les relacions de col·laboració entre grups de recerca dels dos territoris, potenciar relacions sòlides i desenvolupar vincles per avançar en la transferència de coneixement.

1  

Fitxers adjunts

Simposis bilaterals

Simposis bilaterals
PDF | 42