FOTO
  • Per primera vegada s’han entregat  les distincions de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya a aquelles persones que, de manera individual o col·lectiva, han col·laborat amb l’Institut
  • L’acte d’avui ha començat amb una ofrena floral en memòria dels companys de servei
 
 
El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, ha presidit aquest matí l’acte d’inauguració de l’any acadèmic 2014-2015 de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, que ha començat amb una ofrena floral al monument de l’ISPC en memòria dels companys de servei.
 
Espadaler, ha destacat “que a l’ISPC tenim la necessitat d’anar més enllà de la formació, no és suficient, cal alguna cosa més”. “Cal posar ànima a la feina de servidors públics q estem fent” ha explicat.
 
El titular d’Interior ha recordat la importància que tota la formació s’impregni de l’ànima dels valors i en aquest sentit ha explicat que des de l’Institut s’està treballant en un projecte col·lectiu que aporta qualitat en la prestació d’un servei perquè és la garantia de viure en llibertat.  “Els valors de l’autoexigència del servei públic i de superació, són fonamentals i aquests han d’impregnar la transmissió del coneixement que adquirim” ha insistit.
 
Una vegada més el conseller ha posat èmfasi en el pas fet per l’ISPC per impartir el grau en Seguretat com a centre adscrit a la Universitat de Barcelona.
 
Per la seva banda, la directora de l’ISPC, Núria Aymerich, ha destacat que “la formació va directament lligada a la seguretat de les persones, dels professionals i dels ciutadans, i és per això que, junts, prenem anys rere anys aquest ferm compromís”. Per nosaltres, el més important és construir, entre tots, una educació de qualitat” ha afegit.
 
Aymerich també s’ha referit a tots els professionals de l’ISPC que “amb vocació, treballen per donar la millor formació als alumnes, innovant en programes i metodologies de formació i aplicant les eines telemàtiques i els sistemes d’aprenentatge més moderns”.
 
El rector de la Universitat de Barcelona, Dídac Ramírez, ha fet una lliçó inaugural basada en els valors i la formació i com establir una relació entre ells per aconseguir arribar a tenir una societat lliure i justa.
 
Durant el transcurs de l’acte s’han entregat, per primera vegada, les distincions atorgades per l’ISPC adreçades a reconèixer aquelles persones que, de manera individual o col·lectiva, han col·laborat amb l’Institut  en les funcions de formació, estudi i recerca en l’àmbit de la seguretat o les emergències.
 
Les distincions, que tenen un caràcter honorífic sense cap tipus de dret econòmic, es concediran anualment. La Comissió de Valoració presidida per la direcció de l’ISPC i integrada per representants dels diferents òrgans i àrees de l’Institut, és l’encarregada de valorar a qui es concedeixen.
 
En total avui s’han entregat 18 distincions, de les quals 14 han estat a títol individual i 4 de caràcter col·lectiu.
 
A l’acte d’Inauguració també hi han assistit el secretari general d’Interior, Josep Martínez; el director general de la Policia, Albert Batlle; el director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Ramon Parés, el director general de Protecció Civil, Jordi Aurich, el director del Servei Català de Trànsit, Joan Josep Isern; la directora d’Administració de Seguretat, Maite Casado, el director del Cat112, David Ciudad, el comissari en cap del cos de Mossos d’Esquadra, Josep Lluis Trapero, el cap de l’Escola de Policia de Catalunya, comissari Antoni Permanyer, i el cap de l’Escola de Bombers i Protecció Civil, Josep Maria Juncosa, així com representants de cossos de seguretat i emergències, i de l’àmbit acadèmic, entre altres autoritats.
 
Enguany es formaran a l’ISPC un total de 11.641, dels quals 4.928 en l’àmbit de seguretat i 6.713 en el dels riscos i les emergències.
 
L’ISPC, en tant que centre de referència en la recerca, la creació i la transmissió de valors i coneixements relacionats amb la seguretat forma els professionals dels cossos de policia de Catalunya, de bombers, personal de protecció civil i d’emergències i agents rurals. A més col·labora en la formació d’altres col·lectius en matèria de seguretat.
 
A més, cal destacar també que l’ISPC, com a centre universitari, adscrit a la Universitat de Barcelona, imparteix des d’aquest any el Grau en Seguretat a més dels màsters i altres cursos d’extensió universitària en col·laboració amb diferents universitats .
 
 

1  

Fitxers adjunts

FOTO

FOTO
JPG | 1203