FOTO WEB
Un moment de l'acte.
 
 
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director dels Serveis Territorials del Departament a Lleida, Jaume Fabà, ha presidit aquest matí, a Lleida, la inauguració del IV Congrés de l’Associació estatal de Veterinaris de Porcí (ANAVEPOR).
 
Josep Maria Pelegrí ha fet palès que el sector porcí català és un pilar fonamental de la ramaderia del país i un referent a nivell europeu i internacional, i que Catalunya és un clúster agroalimentari de primera magnitud a Europa i el sector del porcí, que aporta al conglomerat de la indústria càrnica un pes molt significatiu, especialment pel que fa a les exportacions, n’és exponent evident; i ha afegit que el dibuix que suposa avui per avui el sector porcí dins del conglomerat carni a Catalunya és el reflex d’una transformació experimentada al llarg d’anys, i que ha permès situar la producció porcina i la indústria càrnia catalanes en un nivell de qualitat i maduresa òptim per a l’exportació. “Aquesta activitat, sortosament, i al marge de situacions esperem que puntuals i polítiques com el tancament de les fronteres russes, ha suposat una de les principals vies de sortida de la imponent producció i sacrifici de porcí que fem avui en dia a Catalunya. I per a construir aquest model cal, però, la conjunció de molts aspectes que han d’acabar confluint en un mateix objectiu: el posicionament dels mercats”, ha remarcat Pelegrí.
 
Així, el conseller ha incidit en què “estem en un món canviant, en què el sector ha estat capaç d’adaptar-se, i de fet Catalunya i l’Estat és on més se li ha exigit des de la Unió Europea, però no hi ha la mateixa reciprocitat en l’exigència a altres països”; així com en la necessitat de vetllar per la seguretat alimentària que cal garantir i fer-ne pedagogia; alhora que ha remarcat que la previsió de creixement del consum mundial de carn en els propers vint anys d’al voltant del 40 per cent, demanda mundial que provindrà en bona part d’Àsia i d’Àfrica, i que “hem fet els deures, som exigents, tenim instal·lacions modernes i tecnificades, i grans professionals al costat com els veterinaris, que ens ajuden en un dels principals reptes per al sector, el sanitari”.
 
En aquest sentit, Josep Maria Pelegrí ha subratllat la importància de la sanitat animal, que de vegades s’ha utilitzat com a barrera comercial -com ha passat amb el veto rus, que ha estat una decisió política-, i que “cal ser valedors del nostre producte i del nostre productor per a assolir els mercats que creixeran els propers anys. Aquest és un sector que ha tingut i té dificultats, però també ha sabut sobreposar-se, el porcí és part cabdal d’aquest sector, i la sanitat és clau per a l’evolució del sector i per a mantenir una posició privilegiada i competitiva. Som un model en el conjunt del sector agroalimentari i en particular en el del porcí, i en aquest sentit som també un model en aspectes sanitaris, entre altres, hem fet els deures, com també en benestar animal”.
 
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.
 

1  

Fitxers adjunts

Un moment de l'acte.

Un moment de l'acte.
JPG | 102