Drets Socials

Foto1

Benestar Social i Família i la Universitat de Vic renoven la Càtedra de Serveis Socials fins al 2017

query_builder   20 novembre 2014 12:59

event_note Nota de premsa

Benestar Social i Família i la Universitat de Vic renoven la Càtedra de Serveis Socials fins al 2017

  • La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, i el rector de la UVic-UCC, Jordi Montaña, han presentat avui aquest acord
  • El Govern finançarà amb un total de 725.000 euros durant quatre anys l’activitat de recerca de la Càtedra en l’àmbit dels serveis socials
Foto1
El Departament de Benestar Social i Família i la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) han renovat el conveni de col·laboració que les dues parts van signar al 2010 per al foment de la recerca dels serveis socials. Aquesta renovació amplia l’aportació econòmica del Govern i n’amplia la vigència per a quatre anys més, fins el 2017. Així ho han presentat avui a Vic la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, i el rector de la UVic-UCC, Jordi Montaña.
 
La Càtedra de Serveis Socials és la primera de Catalunya i, des de la seva posada en marxa, ha esdevingut un dels principals referents per als i les professionals dels serveis socials de Catalunya, promovent un servei de qualitat en l’àmbit de la formació, la recerca aplicada i la transferència de coneixement en el sector dels serveis socials. És un espai on els diferents agents que intervenen en el Sistema Català de Serveis Socials interactuen per compartir coneixement, elaborar recerca i impulsar la innovació.
 
Consolidació d’un projecte
 
Després de la fase inicial de posada en marxa de la Càtedra de Serveis Socials i la seva posterior consolidació, s’ha evidenciat la necessitat de garantir la continuïtat de la iniciativa amb un projecte a mig termini que permeti mantenir-la en el seu paper de referent en el posicionament dels serveis socials en la societat del coneixement per a tots els professionals de Catalunya.
 
A més, ara és el moment de donar-li un nou impuls, per tal que aquesta pugui convertir-se en un instrument que promogui la gestió estratègica del Sistema Català de Serveis Socials i fomenti la seva millora contínua en tots els seus nivells: organització i eficàcia i eficiència productiva i econòmica. Alhora, i de manera prioritària, la càtedra ha d’esdevenir una eina que aporti coneixement sobre noves maneres d’abordar la planificació i l’avaluació de les polítiques de serveis socials.
 
Amb la renovació d’aquest conveni també s’ha ampliat l’aportació econòmica del Departament de Benestar Social i Família a la Fundació Universitària Balmes –l’entitat titular de la UVic-UCC– per al finançament de les activitats de la Càtedra. En total, el Govern aportarà 725.000 euros, repartits en quatre anualitats.
 
Visita a les instal·lacions del CESS
 
Després de la presentació del conveni, la consellera Neus Munté ha visitat les instal·lacions del Centre d’Estudis Sanitaris i Socials (CESS), un espai de caràcter interdisciplinari, transversal i intersectorial de la UVic-UCC que aglutina i coordina la formació, la recerca i la transferència de coneixement en l'àmbit dels serveis socials, sociosanitaris i de la salut.
 
El CESS té per objectiu millorar el benestar i la qualitat de vida de la població a través del desenvolupament de projectes de cooperació intra i interuniversitària i la consolidació d'aliances amb organitzacions i institucions dels sectors implicats, a nivell local, nacional i internacional.
 
Coordina l’activitat, a banda de la Càtedra de Serveis Socials, de la Càtedra de Recerca Qualitativa, la Càtedra de Cures Pal·liatives, el DIXIT VIC Centre de Documentació de Serveis Socials i el SÍRIUS VIC Centre per a l'Autonomia Personal.

2  

Imatges

Imatge de la presentació en roda de premsa

Imatge de la presentació en roda de premsa 14701

Imatge de la reunió prèvia

Imatge de la reunió prèvia 14701

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia