Empresa i Treball

TURISME

La Generalitat certifica Berga com a Destinació de Turisme Familiar

query_builder   20 novembre 2014 14:12

event_note Nota de premsa

TURISME

La Generalitat certifica Berga com a Destinació de Turisme Familiar

  • Formada pels municipis d’Avià, Berga, Capolat, Castellar del Riu i Cercs, es converteix en la tercera destinació d’interior de Catalunya en aconseguir aquest segell que atorga l’Agència Catalana de Turisme (ACT), i se suma a Les Valls d’Àneu i Muntanyes de Prades
  • Catalunya compta actualment amb 18 Destinacions de Turisme Familiar i 11 més en procés de certificació
El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha presidit avui l’acte que certifica Berga com a Destinació de Turisme Familiar (DTF). L’han acompanyat el director general de l’Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa; la directora dels Serveis Territorials d’Empresa i Ocupació a la Catalunya Central, Bàrbara Minoves; i el president del Consell Comarcal del Berguedà, Sergi Roca.
 
Berga esdevé així la tercera destinació d’interior de Catalunya en aconseguir aquest segell que atorga l’Agència Catalana de Turisme (ACT), després de Les Valls d’Àneu i Muntanya de Prades.
 
En el decurs de l’acte, els representants dels cinc ajuntaments que formen la destinació familiar Berga han rebut de mans del conseller Puig el diploma que acredita els seus municipis com a part d’aquesta nova DTF: els alcaldes Llorenç Altozano (Avià), Maria del Carme Boixader (Capolat), Adrià Solé (Castellar del Riu) i Juli Gendrau (Berga), i el tinent d’alcalde de Cercs, Jesús Calderet.
 
El conseller Puig i els representants institucionals també han lliurat les plaques acreditatives als 33 establiments i empreses adherits al segell DTF: 10 allotjaments turístics (que representen prop del 30% de l’oferta total de la destinació); 1 alberg; 12 restaurants, 2 empreses de turisme actiu i de natura; 2 oficines de turisme; i 6 museus i centres d’interpretació.
 
Durant la seva intervenció, el conseller Puig ha volgut transmetre, en nom de la Generalitat, el reconeixement als establiments i ajuntaments de la DTF Berga “que han col·laborat i han contribuït a que l’oferta catalana hagi pujat un esglaó més en la consolidació del turisme familiar” i ha agraït a les empreses “el seu esforç per fer de Catalunya un país turístic modern, exigent i de qualitat”.
 
Felip Puig també ha afirmat que “si volem un turisme de qualitat, cal fer una aposta per la singularització, per l’especialització, com és el cas del turisme familiar i aquest segell d’especialització”
 
La DTF Berga està formada pels municipis d’Avià, Berga, Capolat, Castellar del Riu i Cercs. Hi destaca l’entorn natural, constituït per la Serra de Queralt, que ofereix una riquesa paisatgística de primer ordre, on gaudir de diferents activitats com ara el senderisme, BTT, parapent, entre d’altres.
 
A l’hora d’atorgar la certificació, s’ha tingut en compte l’àmplia oferta pensada per a les famílies formada, entre d’altres propostes, per nombrosos itineraris i rutes per fer excursions; activitats nàutiques al pantà de la Baells i de turisme actiu i d’aventura; museus i espais culturals adreçats a tots els públics com ara la Casa de la Patum, l’Espai d’Interpretació de la Natura del Berguedà i la colònia minera de Sant Corneli (Cercs) on es troba el Museu de les Mines de Cercs; i la possibilitat de fer visites guiades i tematitzades. A tot això, cal afegir una variada oferta de lleure, amb activitats de tot tipus pensades específicament per als més petits, i gastronòmica amb restaurants de cuina catalana i amb uns productes del territori d’alta qualitat i llarga tradició.
 
Amb aquesta nova certificació, l’Agència Catalana de Turisme continua amb la línia de promocionar el turisme de l’interior de Catalunya, amb l’objectiu de diversificar l’oferta turística existent i dinamitzar les economies locals a través del turisme. En aquest sentit, l’ACT ha treballat intensament per adaptar el model de certificació DTF, que inicialment estava pensat per a municipis del litoral, a aquest nou model que permet la certificació de destinacions d’interior i de muntanya.
 
La certificació de Berga coincideix amb la celebració de l’Any del Turisme Familiar a Catalunya. Amb motiu d’aquest any temàtic, l’Agència Catalana de Turisme està duent a terme una intensa campanya de promoció per enfortir el posicionament de Catalunya com a destinació ideal per a les famílies amb nens.
  
Què és una Destinació de Turisme Familiar?
 
La certificació de Destinació de Turisme Familiar és un segell d’especialització que atorga l’ACT a un municipi o conjunt de municipis, que ofereixen uns determinats serveis i equipaments adaptats a les necessitats de les famílies amb nens. Es tracta a més d’un projecte de col·laboració público-privada, donat que els serveis poden ser oferts tant per instal·lacions i equipaments públics com per les empreses turístiques privades de la destinació.
 
Les destinacions certificades amb aquest segell destaquen per la seva qualitat i pel seu posicionament enfront el client familiar. Les destinacions que vulguin ser certificades com a DTF han de complir una sèrie de requisits, tant a nivell de destinació com a nivell d’establiments i serveis turístics.
  
Amb la certificació d’avui, el segell DTF compta amb 18 destinacions certificades: Blanes, Calonge-Sant Antoni, Lloret de Mar, Roses, Torroella de Montgrí-L’Estartit, Castell-Platja d’Aro i Sant Feliu de Guíxols, a la Costa Brava; Calella, Malgrat de Mar, Pineda de Mar i Santa Susanna, a Costa Barcelona; Calafell, Cambrils, Salou, Vila-Seca/La Pineda Platja i Muntanyes de Prades, a Costa Daurada; i les Valls d’Àneu, a Pirineus. A més, 11 destinacions (7 a l’interior i quatre al litoral) es troben actualment en procés de certificació. Aquestes certificacions suposen més de 570 empreses adherides al programa DTF arreu de Catalunya.
 

1  

Fitxers adjunts

Fotografia de grup de l'acte de lliurament del certificat DTF a Berga

Fotografia de grup de l'acte de lliurament del certificat DTF a Berga
JPG | 1190

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia