• La trobada  enfoca la seva orientació a esdevenir el mercat de referència del sector al país
  • La pròxima edició tindrà lloc a la capital de la Garrotxa del 24 al 26 d’abril  amb un pressupost de sortida de 300.000 €  
El Departament de Cultura de la Generalitat i l’Ajuntament d’Olot fan una nova aposta perquè, després de sis anys de trajectòria de Sismògraf, aquest festival esdevingui el mercat estratègic de la dansa a Catalunya. Amb la nova orientació es vol que Sismògraf sigui el punt de trobada entre companyies i professionals, programadors i públic, per tal de fer més pròxima la dansa a l’espectador i que els espectacles de dansa siguin més presents a les programacions culturals, especialment a Catalunya.
 
Sismògraf és un projecte impulsat per la Generalitat i el consistori d’Olot que compta amb la complicitat del gran equipament nacional de dansa, el Mercat de les Flors, a més de les associacions que agrupen tot el sector: l’APDC (Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya) i l’ACDPC (Associació de Companyies de Dansa Professionals de Catalunya).
 
El nou enfocament que tindrà el Sismògraf a partir de la pròxima edició 2015, i que serà identificat amb  el lema El festival que detecta el moviment, ha estat presentat aquest matí al Departament de Cultura, en un acte a càrrec del conseller de Cultura, Ferran Mascarell; l’alcalde d’Olot, Josep M. Coromines, i el director general de Creació i Empreses Culturals, Jordi Sellas.
 
Durant la presentació, el conseller Mascarell ha assenyalat que “la nova orientació del Sismògraf respon al desplegament del Pla Integral de la Dansa i busca concretar un lloc de referència de la dansa per al país”. En aquest sentit, el conseller ha afegit que “a partir del 24 d’abril, Olot es convertirà en l’epicentre de la dansa de Catalunya i esperem que aquesta sigui una situació que tingui continuïtat d’ara en endavant a l’estil d’altres convocatòries”.
 
El conseller també ha avançat que, “també en el marc del Pla Integral de la Dansa,  s’està treballant per tal que l’any vinent ja es disposi d’un model triennal d’ajuts públics per a la dansa”. Mascarell ha afegit que “també es prepara un acord amb el Servei d’Ocupació de Catalunya per a realitzar accions de formació continuada per als professionals de la dansa”.     
 
L’alcalde d’Olot  ha recordat “el esforços d’aquesta localitat per rellançar els vincles d’Olot amb la cultura que recentment ja han tingut la seva plasmació en el Festival Lluèrnia i que, amb Sismògraf, suposen disposar d’un gran esdeveniment de tardor i un altre per a la primavera. Ens prenen aquesta iniciativa amb tota la responsabilitat”.
 
El director general de Creació i Empreses Culturals, Jordi Sellas, ha explicat que la pròxima edició del Sismògraf, “el projecte artístic de la qual es presentarà en els pròxims mesos, tindrà un pressupost de sortida de 300.000 euros, assumit a parts iguals per l’Ajuntament d’Olot i el Departament de Cultura, quantitat a la que també s’hi afegirà els recursos que l’esdeveniment mateix pugui general a través de taquilla o altres patrocinadors”.
  
Sismògraf, que tindrà lloc a Olot del 24 al 26 d’abril, es marca l’objectiu d’expandir i consolidar la presència de la dansa i de les arts del moviment a les programacions culturals de Catalunya i d’explicar la producció catalana als programadors nacionals, sense oblidar els de la resta de l’Estat i els internacionals. Sismògraf també vol fer visible la dansa, acostar-la al ciutadà i aportar un espai de presència extra als mitjans i, alhora, esdevenir una plataforma de mercat, oferint als creadors un espai-temps on mostrar les seves propostes al públic i als professionals.
 
 
 

1  

Imatges

Foto de grup de la presentació de Sismògraf 2015 al Palau Marc de Barcelona

Foto de grup de la presentació de Sismògraf 2015 al Palau Marc de Barcelona 3980

1  

Fitxers adjunts

Dossier de Premsa Sismògraf 2015. El nou mercat estratègic del sector de la dansa

Dossier de Premsa Sismògraf 2015. El nou mercat estratègic del sector de la dansa
PPT | 10521