FOTO WEB
Un moment de la sessió de treball.
 
 
El Panell de Tast Oficial d’Olis Verges d’Oliva de Catalunya i el Deutsches Olivenöl Panel (DOP) van realitzar, dijous a la tarda, a les instal·lacions de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), a Mas de Bover (Constantí), una sessió de treball conjunta que va consistir en una exposició de les característiques de la varietat d’oliva arbequina a càrrec del Dr. Agustí Romero, investigador de l’IRTA i tastador del Panell Català, una explicació del funcionament del Panell Alemany i de l’Índex de Qualitat que s’aplica a Alemanya als olis comercials a càrrec de Dieter Oberg, cap del Panell Alemany, una visita al moli d’oli experimental de l’IRTA, i un tast conjunt de tots els tastadors, alemanys i catalans, de diferents mostres d’oli de la varietat arbequina.
 
El Panell Alemany està de visita a Catalunya aprofitant la campanya de l’oli per a conèixer in situ tots els processos que es realitzen en la producció de l’oli al aquí, i durant aquest viatge visitaran diferents molins i camps de conreu de les zones productores de les Denominacions d’Origen Protegides (DOP) Garrigues i Siurana, atès que estan especialment interessats en la varietat d’oliva arbequina, que és la típica d’aquestes denominacions.
 
El subdirector general de Transferència i Innovació Agroalimentària del DAAM, Jaume Sió, va donar la benvinguda a Catalunya a la delegació alemanya encapçalada per Dieter Oberg, al qual acompanyen quinze tastadors professional. Val a dir que el Panell Alemany i el Panell Català estan reconeguts pel Comitè Oleícola Internacional.
 
De la trobada, que va ser molt profitosa, van sortir acords de futures col·laboracions tècniques, intercanvis de mostres i d’experiències entre els dos Panells.
 
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.

3  

Fitxers adjunts

Foto 1.

Foto 1.
JPG | 672

Foto 2.

Foto 2.
JPG | 578

Foto 3.

Foto 3.
JPG | 613