El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), en el marc del Pla Estratègic de Recerca, Transferència i Innovació agroalimentària de Catalunya del Govern de la Generalitat, aposta per l’impuls de la innovació en les empreses agràries, agroalimentàries i forestals de Catalunya. Així, dins del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) 2007-2013, l’any 2008 es va iniciar una mesura de foment per tal que les empreses agroalimentàries puguin estructurar, conjuntament amb les universitats i els centres de recerca, els seus projectes d’innovació.
 
Aquesta línia ha estat pionera en el seu desenvolupament durant aquest PDR a nivell de la Unió Europea (UE), i considerada per la Comissió Europea (CE) com a model per al futur desenvolupament de la innovació dins del nou Programa de Desenvolupament Rural 2014-2020.
 
En aquest context, el DAAM ha publicat avui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) la convocatòria dels ajuts al sector agrari, alimentari i forestal per al foment del plantejament i la redacció de projectes de recerca, desenvolupament i innovació (R+D+I) per al desenvolupament de noves tecnologies, productes i processos, per a fer front al canvi climàtic i donar suport a les energies renovables, la gestió de l’aigua i la biodiversitat.
 
El termini de presentació de sol·licituds serà d’un mes i, atès que s’ha pogut constatar que un nombre considerable de possibles persones beneficiàries disposen dels mitjans tecnològics necessaris per a poder realitzar la tramitació electrònica de la sol·licitud, es posa a disposició dels interessats la tramitació administrativa de la fase de sol·licitud per mitjans electrònics.
 
Aquests ajuts, per un import total de 350.000 €, tenen caràcter de cofinançats pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER), d’acord amb el Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de Catalunya 2007-2013.
 
La convocatòria s’emmarca dins de l’àmbit dels nous reptes, que la Unió Europea va introduir com a prioritat dins de les directrius estratègiques comunitàries de desenvolupament rural. Aquest fet implica que els projectes subvencionables hauran d’orientar-se al desenvolupament de noves tecnologies, productes i processos per a fer front al canvi climàtic i donar suport a les energies renovables, la gestió de l’aigua i la biodiversitat, com s’ha esmentat.
 
Poden ser beneficiàries dels ajuts les empreses agràries, agroalimentàries i forestals, les seves agrupacions i/o associacions, les cooperatives agràries, les comunitats de regants, els artesans alimentaris i els seus gremis. Els projectes han d’estar liderats per aquests, en cooperació amb centres o instituts de recerca i/o universitats. En el cas d'indústries agroalimentàries i forestals, han d'estar inscrites en el Registre d'indústries agràries i alimentàries de Catalunya (RIAAC).
 
Aquesta convocatòria forma part del conjunt d’actuacions previstes en el Pla Estratègic de Recerca, Innovació i Transferència agroalimentària de Catalunya 2013-2020.
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.

1  

Fitxers adjunts

Comunicat de premsa.

Comunicat de premsa.
PDF | 253