Protecció Civil

Simulacre d'incendi al moll de Cantàbria del Port de Tarragona

query_builder   24 novembre 2014 15:46

event_note Nota de premsa

Simulacre d'incendi al moll de Cantàbria del Port de Tarragona

Imatge del simulacre
El Port de Tarragona i l'empresa concessionària Euroports General Cargo Terminal, S.L. han dut a terme aquest migdia un simulacre d'emergència d'activació dels seus respectius Plans d'Autoprotecció (PAU) davant la declaració d'incendi en la terminal d'emmagatzematge de pasta de paper.

Les actuacions, en matèria de seguretat, s'han combinat amb una pràctica d'adopció de mesures de protecció del Pla de Protecció del Port per ser l'origen de l'incendi deliberat, provocat intencionadament, amb l'agreujant de sabotatge en el sistema de xarxa contra incendis de la terminal que va quedar inoperativa. Aquesta pràctica, de l'àmbit de la security, ha donat compliment a la normativa internacional de millora de la protecció dels bucs i del transport marítim (Codi PBIP / ISPS Code).

A més dels recursos propis de la terminal, s’activa el PAU de Euroports i una vegada no son suficients i d'acord amb el PAU del Port de Tarragona s'han mobilitzat mitjans propis de la Policia Portuària, dels Bombers Parc Químic Port, Sanitaris Activa Mútua i de Guàrdia Civil en nivell d'alerta i seguidament activació del pla en nivell d'emergència 3 categoria 2 (notificació al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT)), amb requeriment de mitjans externs de Bombers de la Generalitat i Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i Mossos d’Esquadra; així com l'activació del Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) en ALERTA per part de la Direcció General de Protecció Civil.

La contingència per absència de subministrament d'aigua dels mitjans fixos de lluita contra incendis, ha requerit l'activació de recursos dels mitjans de mar de Salvament Marítim, en coordinació amb la unitat marítima de la Policia Portuària, de la Guardia Civil del Mar i de Remolcadors (REPASA i RENAVE); aquests últims van proporcionant, a manera de bombes flotants, el cabal d'aigua necessària per a la lluita contra el foc; així mateix hi ha va participat nou vehicles d'intervenció de subministrament de gran cabal, fent ús de desplegament de bomba flotant i extensió de 200 metres de mànega de 150mm. de diàmetre.

L'escenari ha contemplat l'existència de dos ferits, un d'ells treballador de Euroports, molt greu per inhalació de fums que finalment ha estat evacuat per ambulància de suport vital avançat del SEM. El segon ferit lleu, un bomber, ha estat atès en el mateix lloc per equips sanitaris.

Respecte a la pràctica del Pla de Protecció de Port, security, ha contemplat a més les diligències i actuacions policials de Policia Portuària i Guàrdia Civil d'establiment de perímetre de seguretat, recerca i detenció del sospitós de provocar l'incendi i el sabotatge. Mossos d’Esquadra també ha establert un perímetre de seguretat fora de la zona portuària per si la persona que ha provocat  l’incendi i ha fet el sabotatge escapa del port.
 
En l'exercici han participat unes 70 persones, membres dels diferents grups d'intervenció.

Igual que altres simulacres que periòdicament es realitzen en el Port de Tarragona i a Euroports, l'objectiu de l'exercici ha estat comprovar l'eficàcia dels protocols d'avisos i comunicació entre tots els grups d'actuació, la seva coordinació, temps de resposta i posar a prova els procediments d'activació del PAU del Port de Tarragona, PAU de la concessió Euroports Ibèrica i dels plans d'àmbit superior de Protecció Civil de la Generalitat.

3  

Imatges

Imatge 1 del simulacre

Imatge 1 del simulacre 309

Imatge 2 del simulacre

Imatge 2 del simulacre 391

Imatge 3 del simulacre

Imatge 3 del simulacre 642

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia