Enguany es faran tres tallers a Barcelona, Vic i Terrassa i l’any vinent se’n programaran deu més arreu del territori
El Departament de Benestar Social i Família, la Diputació de Barcelona i l’Institut Català de l’Energia impulsen conjuntament tallers adreçats als professionals dels ens locals per abordar la pobresa energètica. Aquesta iniciativa s’emmarca dins de la proposta de Pacte per la lluita contra la pobresa i de les diferents resolucions del Parlament de Catalunya que demanen potenciar la difusió i la informació de les mesures de lluita contra la pobresa energètica.
 
Un percentatge creixent de famílies no poden fer front a les factures dels subministraments a la llar i es troben en situació de pobresa energètica, entesa com la incapacitat d'una llar per satisfer una quantitat mínima de serveis de l'energia per a les seves necessitats bàsiques, com mantenir l'habitatge en unes condicions de climatització adequades per a la salut (18 a 20ºC a l'hivern i 25ºC a l'estiu).
 
Els tallers, que començaran el proper 10 de desembre a Barcelona, facilitaran coneixements, recursos i eines als professionals per a gestionar les situacions de pobresa energètica que arriben als serveis socials bàsics i als serveis públics de consum. També es presentaran experiències i exemples de bones pràctiques en aquest àmbit i susceptibles de ser replicades a d’altres territoris.
 
Enguany es realitzaran tres tallers a Barcelona (10 de desembre), Vic (11 de desembre) i Terrassa (15 de desembre) i l’any vinent està previst fer 10 tallers més arreu del territori.
 
Més informació en el següent enllaç: http://benestar.gencat.cat/ca/detalls/Article/Taller-de-coneixements-i-recursos-per-a-situacions-de-pobresa-energetica