El conseller Puig, durant l'acte
El conseller Puig, durant l'acte
·         Aquest iniciativa de la Generalitat de Catalunya promociona els vins catalans entre importadors, distribuïdors i altres professionals alemanys.
 
·         Vuit cellers catalans s’han reunit amb distribuïdors, importadors, restauradors, sommeliers, majoristes i professionals del món de la restauració alemany.
 
·         La de Berlín és la primera sessió de promoció de vins i caves catalans que la Generalitat organitza a Europa i segueix l’exemple de Catalan Wines USA que des de 2010 es fa als Estats Units.
 
 
El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, acompanyat pel secretari d’Empresa i Competitivitat, Pere Torres, i del director del Centre de Promoció de Negocis d’ACCIÓ a Berlín, Martí Adroher, han presentat aquesta tarda a Berlín la primera edició del programa Weine Aus Katalonien que impulsa el Departament d’Empresa i Ocupació a través d’ACCIÓ, l’agència per la competitivitat de l’empresa.
 
La sessió que s’ha fet avui a la capital alemanya ha comptat amb la presència de vuit cellers catalans que han viatjat a Berlín per introduir els seus vins al mercat alemany o ampliar la seva xarxa comercial en aquest país. Aquesta iniciativa compta amb la col·laboració del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat a través de Prodeca i  l’Incavi.
 
L’acte ha començat amb un tast de vins dirigit per Bernhard Moser, sommelier de la Weinschule Berlin i organitzador del festival culinari eat! Berlin. Moser ha explicat la connexió dels vins catalans i la nova cuina berlinesa. A continuació s’ha obert un espai per al diàleg entre els cellers participants i el comerç especialitzat alemany en què han obert futures vies de col·laboració.
 
La propera activitat de promoció en el marc de la campanya Weine Aus Katalonien es farà el març de 2015.
 
Berlín és la ciutat europea que acull el primer acte de l’edició d’aquest programa de presentació de vins i caves catalans. Així mateix, el programa Catalan Wines USA que introdueix els cellers catalans als Estats Units, ha fet ja 15 sessions. Des que el 2010 es va posar en marxa Catalan Wines USA, dos de cada tres cellers participants han tancat acords amb els més de 4.000 professionals contactats pel programa.
 
Els cellers que han participat al Weine Aus Katalonien són:
 
Celler 9+ (Nou de Gaià) DO Tarragona
Can Feixes (Cabrera d’Anoia) DO Penedès
Coma d’en Bonet (Gandesa) DO Terra Alta
Mas Ramoneda (Artesa de Segre) DO Costers del Segre
Més que paraules (Fonollosa) DO Pla de Bages
Ronadelles (Cornudella de Montsant) DO Montsant
Vega Aixalà (Vilanova de Prades) DO Conca de Barberà
Vinya els Vilars (Arbeca) DO Costers del Segre 
 
Més informació sobre Weine Aus Katalonien: www.weine-aus-katalonien.de