La Secretaria General de l’Esport, coneixedora de la preocupació sorgida entre membres del col·lectiu d’entrenadors de bàsquet de Catalunya, informa:
La Llei de l’exercici de les professions de l’esport de 2008 de Catalunya, aprovada per unanimitat al Parlament, preveu que els entrenadors de bàsquet hagin de tenir una titulació oficial, ja sigui postobligatoria o universitària per poder exercir.
 
Per tal de permetre l’obtenció de la titulació a un major nombre d’entrenadors, el Govern ha acordat diverses demores, la darrera és del 2013 i que preveia que l’exigència de la titulació no es faria efectiva fins el gener del 2015. En el marc del procés de modificació de la Llei 3/2008, s’ha contemplat una moratòria en l’entrada en vigor de l’aplicació del seu règim sancionador.
 
Per facilitar el compliment d’allò que preveu la llei, la Secretaria General de l’Esport va demanar al Departament d’Ensenyament la realització de processos d’habilitació i validació dels  entrenadors. Actualment, s’han tornat a oferir a la Federació de Bàsquet processos de reconeixement per l’obtenció dels requisits de la llei.
 
La Secretaria vetlla per aplicar la llei que va aprovar en el seu moment el Parlament de Catalunya i al mateix temps busca fórmules que facilitin la continuïtat de l’activitat dels entrenadors. El Departament d’Ensenyament regula i ofereix l’oferta reglada de titulacions esportives.