• L’anunci arriba després que l’actual directora hagi anunciat la seva voluntat de deixar el càrre
  • Montserrat Macià és directora del Museu de Lleida des de la seva creació, l’any 1999
El Plenari del Museu de Lleida: diocesà i comarcal convocarà concurs obert per escollir nou director després que la seva directora, Montserrat Macià, hagi manifestat la seva voluntat de deixar el càrrec. Macià ha assenyalat que “és una decisió llargament i ara he trobat la cojuntura per prendre la decisió. Han estat anys pletòrics, gaudint del projecte, construint una gran equipament patrimonial per a Lleida, amb un grandíssim equip”. Macià és directora del Museu des de la seva creació l’any 1999, i entre 1997 i 1999 va ser coordinadora dels treballs per a la seva creació.
 
El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, de la seva banda, ha agraït a la directora “la tasca que ha fet al llarg d’aquests 17 anys, amb lletres majúscules, amb tota la feina i els esforços dedicats a aquest equipament, i la que farà fins que es produeixi el relleu amb el nou director.”
 
El Museu de Lleida convocarà concurs públic, ha assenyalat Mascarell, “per triar la persona adient a partir d’una proposta de bases que expliciti quin ha de ser el projecte a què aquesta persona haurà de donar resposta”. El perfil de director que expressarà la convocatòria, ha afegit, “tindrà una dimensió de caràcter tècnico-professional i una demanda que el candidat tingui coneixement des del punt de vista de la gestió cultural, un coneixement important de la Història de l’art i que tingui coneixement de la realitat de Lleida i de les comarques de Lleida”. Està previst que el nou director comenci a exercir el seu càrrec a partir de gener de 2015.
 
El Patronat també ha revisat els comptes del 2014, i ha aprovat el pressupost del 2015, que serà de 973.000€ un 0,3% superior a l’any 2014. Respecte les aportacions de les administracions, la Generalitat aportarà 342.000€ (320.000€ l’any 2014), la Diputació de Lleida 320.000€ (el mateix que l’any anterior), l’Ajuntament de Lleida 225.000€ (216.000€ l’any anterior) i el Consell Comarcal del Segrià 6.000€ (el mateix que l’any 2014).