·         El Govern català va aprovar el passat mes de juny iniciar els treballs de redacció del nou Pla, que ordenarà el nou àmbit de planificació territorial del Penedès.
 
El director general d’Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, ha presidit avui la sessió constituent del grup de treball del Pla territorial parcial (PTP) del Penedès, a Vilanova i la Geltrú.  Durant la reunió, s’ha acordat el calendari de treball pels propers mesos, s’ha explicat quin és el marc legal i competencial dels PTP i s’ha lliurat als membres del grup el refós de l’actual planejament que afecta l’àmbit.
 
El grup de treball del PTP està format per 10 membres de la Generalitat i 12 en representació del món local. Dels primers, 4 han estat designats pel Departament de TES, 3 són els directors dels serveis territorials de TES i 3 han estat proposats pels departaments d’Agricultura, d’Empresa i de Governació. Pel que fa als representants del món local, cadascuna de les quatre comarques de l’àmbit ha designat 3 representants: un a proposta de l’Associació Catalana de Municipis, un a proposta de la Federació de Municipis de Catalunya i un darrer a proposta del Consell Comarcal.
 
La figura del PTP estableix el model territorial de l’àmbit que correspongui amb un horitzó temporal d’entre quinze i vint anys. Així, els plans territorials fixen determinacions per al sistema d’espais oberts, d’assentaments urbans i d’infraestructures de mobilitat.
 
Entre els anys 2006 i 2010 es van aprovar els plans territorials de l’Alt Pirineu i Aran, Camp de Tarragona, Comarques Centrals, Comarques Gironines, Àmbit Metropolità de Barcelona, Ponent (Terres de Lleida) i Terres de l’Ebre. A aquests documents s’afegirà, quan culminin els treballs que ara s’inicien, el corresponent al Penedès.
 
Un Pla territorial per a un nou àmbit de planificació
 
El Consell Executiu va aprovar, el passat mes de juny, iniciar la redacció del Pla territorial parcial (PTP) del Penedès. El seu àmbit funcional de planificació està conformat per les comarques de l’Alt Penedès, el Baix Penedès, el Garraf i l’Anoia, excepte els municipis d’aquesta darrera comarca que van manifestar explícitament la seva voluntat de pertànyer a l’àmbit de les Comarques Centrals. Es tracta de Calaf, Calonge de Segarra, Castellfollit de Riubregós, els Prats de Rei, Pujalt, Sant Martí Sesgueioles, Sant Pere Sallavinera i Veciana.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 267