Drets Socials

La Generalitat condemna la violència masclista i es compromet a continuar treballant fins a eradicar-la

La Generalitat condemna la violència masclista i es compromet a continuar treballant fins a eradicar-la

query_builder   25 novembre 2014 13:22

event_note Nota de premsa

La Generalitat condemna la violència masclista i es compromet a continuar treballant fins a eradicar-la

Amb motiu del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, el Govern i d’altres institucions subscriuen un manifest que enguany visibilitza la violència masclista que pateixen dones amb discapacitat
La Generalitat condemna la violència masclista i es compromet a continuar treballant fins a eradicar-la
La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté; la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Montse Gatell; altres representants del Govern, així com d’altres institucions i entitats han celebrat aquest matí a la plaça Sant Jaume de Barcelona l’acte institucional amb motiu del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones.
 
La persona encarregada de la lectura del Manifest institucional ha estat Carme Riu, presidenta de l’Associació Dones No Estàndards. En aquest document, la Generalitat de Catalunya, les Diputacions, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis mostren el seu rebuig a la violència masclista i es comprometen a seguir treballant fins eradicar-la.
 
Enguany el manifest ha volgut visibilitzar la violència masclista que pateixen les dones amb diversitat funcional. En aquest sentit, el text denuncia que “la violència contra les dones, sigui quina sigui la seva situació particular, és una violació greu de llurs drets fonamentals, però encara és més odiosa i intolerable en el moment en què l’exerceix contra una dona afectada per una discapacitat; i, això no obstant, és proporcionalment més freqüent. A la Unió Europea existeixen aproximadament 40 milions de nenes i dones amb discapacitat de les quals més del 40% sofreix o ha sofert alguna forma de violència. Les dones amb discapacitat s’enfronten a una discriminació múltiple, freqüentment desconeguda i invisible, que es tradueix en la pràctica en una veritable vulneració constant dels seus drets i llibertats”.
 
Després de la lectura del manifest, s’ha fet un minut de silenci en record de les dones assassinades.
 
Avui també s’han celebrat actes similars a Sort, Girona, Manresa, Lleida i Tarragona. Dijous, a les 19h, tindrà lloc l’acte commemoratiu a Tortosa.
 
Amb motiu Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, l’Institut Català de les Dones i les institucions que subscriuen el manifest divulguen fins el proper dia 30 una campanya unitària institucional de sensibilització amb el missatge “Qui exerceix la violència masclista necessita còmplices. Gira-li l’esquena”. La campanya promou la deslegitimació pública d’aquesta xacra amb l’objectiu  que el rebuig social de la violència masclista produeixi un canvi en la conducta de qui l’exerceix i s’avanci en una nova cultura de les relacions entre homes i dones.
 
Amb aquest objectiu, l’Institut Català de les Dones fa públics avui els microrelats guanyadors del concurs a la xarxa Facebook  “420 caràcters per unes relacions en igualtat”, una actuació de sensibilització contra la violència masclista que impulsa la creació i la divulgació d’imaginaris de relacions de parella basades en el respecte i la igualtat.

Primer premi: Ana Maria Rodera
L’operació tu + jo = 2 vides. Apliquem la propietat distributiva que genera experiències + i - sota un màxim comú divisor = la nostra IGUALTAT, embolcallada per factors com (el respecte) (la comprensió) (el diàleg). La fórmula del nostre amor segueix una seqüència infinitesimal.
 
Segon premi: Ariadna Sancho
A en Víctor mai li havia interessat massa el futbol, quan quedava amb els seus amics i tots volien anar a veure el Barça en algun local de Gràcia ell sempre s’avorria com una ostra. Des que havia conegut a la Judit, però, tot havia canviat. Esperava els divendres amb candeletes per veure-la jugar. S’asseia a les grades atrotinades i fregant-se les mans per treure’s el fred de sobre, obria bé els ulls per veure el que més li agradava del món: la cara de felicitat de la seva companya corrent a tota velocitat.

Tercer premi: Sandra Ortigosa
Darrere seu, van tancar la porta i van començar una nova vida plegats. Ella es va adonar que en aquella casa els pots de vidre mai estaven tancats tan fort com perquè ella no els pogués obrir sense ajuda. Ell va descobrir que el fil i l'agulla mai no demanaven unes mans tan fines com les d'ella per a poder cosir un botó. Les pel·lícules els feien plorar i riure a tots dos, i les emocions, també. S'havien alliberat.

2  

Imatges

La Generalitat condemna la violència masclista i es compromet a continuar treballant fins a eradicar-la

La Generalitat condemna la violència masclista i es compromet a continuar treballant fins a eradicar-la 3249

Lectura del Manifest institucional

Lectura del Manifest institucional 2874

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia