• La previsió preveu que els xàfecs intensos afectin també la comarca de l’Anoia
 
Protecció Civil de la Generalitat DGPC ha posat en Prealerta el Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT, per l’avís d’observació de pluja a la comarca de l'Alt Penedès, emès pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).
 
L’SMC, informa que s'observa un nucli de precipitació d'intensitat forta a la comarca de l'Alt Penedès. Al llarg de les pròximes dues hores és possible que també afecti la comarca de l'Anoia. Aquestes precipitacions ja han superat el llindar de pluja de 20 l/m2 en 30 minuts, com el cas de Sant Martí Sarroca on s’han enregistrat 30 l/m2 en 30 minuts,
 
Des de Protecció Civil de la Generalitat es recomana molta precaució a la ciutadania si es troba a la zona afectada per l’avís de precipitació intensa. Aconsella no romandre a prop de lleres, rius i guals si us trobeu en una zona on descarrega amb força. En cas de que les tempestes us afectin en aquestes zones, eviteu travessar rieres i torrents perquè, encara que semblin portar poc cabal, aquest es pot incrementar de forma sobtada.
Protecció Civil també recorda que cal seguir les recomanacions del Servei Català de Trànsit pel que fa a la conducció i augmentar la distància de seguretat entre vehicles i reduir la velocitat en cas de pluja intensa.