Imatge dels treballadors que han participat en el simulacre
  • L’exercici ha consistit en un incendi a la zona de vestidors de l’edifici sense ferits, i hi han participat 69 treballadors del centre
 
L’edifici de Reus del Centre d’Atenció i Gestió de Trucades d’Urgència 112 Catalunya (CAT112) ha realitzat avui al matí un simulacre d’incendi amb la participació activa de 69 treballadores del centre, entre operadors i personal del CAT112, efectius de Mossos d’Esquadra, Bombers de la Generalitat, Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), Protecció Civil de la Generalitat, etc.
 
L’objectiu del simulacre ha estat posar a prova el Pla d’Autoprotecció (PAU) del centre; verificar i comprovar tant els recursos humans com els mitjans de protecció i extinció d’incendis; l’avís i resposta del personal, i les comunicacions internes i externes.
 
L’exercici ha simulat un incendi a la zona de vestidors d’homes. Quan ha saltat el detector d’incendis, el vigilant de seguretat del Centre de Control ha contactat amb el cap de manteniment i el cap d’intervenció per demanar-los que es dirigeixin al vestidor a comprovar la veracitat de l’emergència. Un cop confirmat l’incendi i la presència de molt fum al vestidor, han tancat totes les portes per aïllar el foc i s’han dirigit al centre de control.
 
Amb aquesta informació, el vigilant de seguretat ha fet saltar l’alarma per iniciar l’evacuació de l’edifici, s’ha avisat també per megafonia que calia evacuar l’edifici sense utilitzar els ascensors; i alhora ha trucat al 112 i al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT).
 
En escoltar la sirena i l’avís per megafonia, el personal que hi ha participat s’ha preparat per l’evacuació i han abandonat el seu lloc de treball per dirigir-se al punt de reunió. Alhora, els membres de l’equip d’evacuació s’han posat l’armilla i han ajudat al personal a sortir ordenadament i revisant que no queda ningú a l’edifici.
 
Finalment, el cap de l’emergència i el cap d’intervenció s’han dirigit al control d’accés per esperar l’arribada dels Bombers de la Generalitat i informar-los del desenvolupament de l’emergència i la situació actual per tal de poder dur a terme la seva intervenció.
 
Al simulacre han participat 69 dels 127 treballadors que hi havia al centre en el moment de l’emergència. En el simulacre no han participat aquells treballadors que els diferents cossos han determinat que, per la seva feina, no poden deixar el seu lloc de treball.

3  

Imatges

Imatge 1 del simulacre

Imatge 1 del simulacre 224

Imatge 2 del simulacre

Imatge 2 del simulacre 309

Imatge 3 del simulacre

Imatge 3 del simulacre 301