Protecció Civil

PLANS D'ACTUACIÓ MUNICIPAL (PAM)

Protecció Civil de la Generalitat presenta el simulacre de despatx d'un PAM municipal que es farà al desembre a Sant Quintí de Mediona

query_builder   26 novembre 2014 19:11

event_note Nota de premsa

PLANS D'ACTUACIÓ MUNICIPAL (PAM)

Protecció Civil de la Generalitat presenta el simulacre de despatx d'un PAM municipal que es farà al desembre a Sant Quintí de Mediona

Imatge de la reunió
  • Aquest simulacre és una prova pilot de la Direcció General de Protecció Civil (DGPC) ja que és el primer simulacre de despatx d’un PAM municipal que s’organitza
 
La Direcció General de Protecció Civil DGPC de la Generalitat de Catalunya ha presentat aquesta tarda el simulacre de despatx d’un Pla d’Actuació Municipal PAM que es realitzarà el proper 10 de desembre. Concretament es simularà l’activació del PAM per fer front a les incidències provocades per una nevada a l’Alt Penedès, amb afectacions directes sobre el municipi de Sant Quintí de Mediona.
 
A la reunió de presentació del simulacre han assistit l’alcalde de Sant Quintí de Mediona, Ramon Creixell, i tots els regidors de l’Ajuntament.Per part de la DGPC el Subdirector General de Programes en Protecció Civil, Jaume Guamis, ha assistit i presentat la sessió, acompanyat de la cap del Servei d’Implantació i de la cap dels Serveis territorials de Protecció Civil a Barcelona i tècnics del Servei d’Implantació que han estat preparant el simulacre del proper 10 de desembre.
 
En la sessió informativa d’aquest matí s’ha explicat, a tots els implicats en la gestió de l’emergència municipal, en què consistirà el simulacre de despatx i com l’han de dur a terme. També s’ha fet un repàs del PAM Neucat de Sant Quintí de Mediona i s’han donat les indicacions pròpies del pla NEUCAT de la Generalitat de Catalunya. El PAM Neucat de Sant Quintí de Mediona es va homologar per la Comissió de Protecció civil el 26 d’abril del 2012.
 
Els simulacres de despatx es caracteritzen perquè no mobilitzen mitjans, és a dir, no es realitzen maniobres pròpies dels serveis d’emergències. El seu objectiu principal és la pràctica en la presa de decisions. Depenent com es realitzi, pot arribar a simular una situació semblant a la real en quant a pressió, deguda als problemes que es van plantejant i al temps de què es disposa per solucionar-ho. Els simulacres de despatx van dirigits, en la majoria dels casos, als responsables dels operatius i a les autoritats que gestionen i dirigeixen els plans d’emergència.
 
Prova pilot de la DGPC
El simulacre del proper 10 de desembre és una prova pilot de la Direcció General de Protecció Civil (DGPC) ja que és el primer simulacre de despatx d’un PAM municipal que s’organitza. Els objectius d’aquests tipus de simulacres són posar a prova:
  • L’activació del PAM
  • La Constitució del Centre de Coordinació Municipal (Cecopal)
  • La presa de decisions respecte la direcció de l’emergència, per part dels components del Cecopal i el/la Director/a del pla
  • Avisos interns i externs contemplats en el pla
  • Els protocols d’actuació dels grups i la coordinació entre ells
 
El proper 10 de desembre es simularà una nevada a la comarca de l’Alt Penedès i algunes incidències que poden afectar directament al municipi de Sant Quintí de Mediona. Es farà especial atenció a les incidències de caire municipal que han de ser resoltes pel Comitè d’Emergències Municipal definit en el PAM. En el simulacre participaran totes les persones de l’Ajuntament que estarien implicades en la resolució d’una emergència a nivell municipal: Alcalde, regidors, agutzil i d’altre personal de l’Ajuntament.

2  

Imatges

Imatge de la jornada

Imatge de la jornada 1075

Imatge de la jornada

Imatge de la jornada 1043

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia