Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Agricultura allibera més de 8.000 barbs al Segre i al Noguera Pallaresa

query_builder   29 novembre 2014 09:00

event_note Nota de premsa

Agricultura allibera més de 8.000 barbs al Segre i al Noguera Pallaresa

Detall de l'alliberament dels exemplars
Detall de l'alliberament dels exemplars
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural va alliberar la setmana passada més de 8.000 barbs de l’Ebre (Barbus graellsii), al riu Noguera Pallaresa entre l’embassament de Terradets i Sant Antoni, i al riu Segre al seu pas per les poblacions de Balaguer, Camarasa i Artesa de Segre.
 
Aquest alliberament és el resultat de la prova pilot de cria en captivitat d’aquestes espècies que es va iniciar el passat 2013. Durant la primavera d’aquell any, coincidint amb l’època de fresa dels ciprínids, es van capturar diversos exemplars de barb de l’Ebre i bagra al riu Rialb, als quals se’ls va induir l’extracció dels ous i se’ls va fecundar amb els corresponents mascles. Els ous fecundats es van mantenir en piscines fins a l’eclosió dels alevins, els quals es van traslladar a piscines més grans, on es van mantenir fins al moment d’alliberar-los. En aquella ocasió es van poder alliberar uns 2.000 exemplars en total de les espècies barb de l’Ebre i bagra.
 
A la primavera d’aquest any s’ha repetit l’operació, però en aquest cas només s’ha pogut obtenir ous fecundats de l’espècie barb de l’Ebre. No obstant això, s’ha pogut augmentar la producció fins als 10.000 exemplars, dels quals se n’ha alliberat aproximadament uns 8.000 entre 4-5 centímetres, i els 2.000 restants  s’alliberaran durant la primavera del 2015, quan ja hagin crescut més.
 
El Departament d’Agricultura ha manifestat el seu interès a donar continuïtat a aquesta prova pilot, donat el creixent interès dels pescadors per a la pesca dels ciprínids i el retrocés que estan patint les espècies de ciprínids autòctones a causa de diversos factors, com la introducció d’espècies exòtiques depredadores o l’alteració de l’hàbitat fluvial. En aquest sentit, els esforços es concentraran en augmentar la producció d’exemplars de cara al 2015 per tal de poder recuperar zones on les poblacions d’aquestes espècies han sofert una davallada important.

2  

Fitxers adjunts

Detall de l'alliberament dels exemplars

Detall de l'alliberament dels exemplars
JPG | 882

Moment de l'alliberament

Moment de l'alliberament
JPG | 1360

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia