Lleida reuneix avui i demà una quinzena de personalitats acadèmiques internacionals per debatre sobre els factors que ajuden a desenvolupar el talent del joves en el context actual. El catedràtic d’Economia, Guillem López Casasnovas; la responsable de recerca de l’Eurofound, Stefanie Ledermaier; el professor d’economia Albert Recio; l’antropòleg Manuel Delgado; o la psicòloga social experta en Social Media, Dolors Reig ,són alguns dels participants en el XVII Fòrum d’Estudis sobre la Joventut organitzat pel Departament de Benestar Social i Família amb el suport de la Diputació de Lleida.
 
Les sessions del Fòrum, que aquest any porta per títol ‘Joves i talent’, tenen lloc a la Diputació i al CaixaForum de Lleida. Durant la trobada s’analitzaran els factors que afavoreixen el desenvolupament del talent jove en l’actual situació socioeconòmica i en un moment en què els experts destaquen que la generació actual és la més ben preparada de la història. També es debatrà sobre el paper de les generacions adultes com a barrera per a l’accés dels joves a la presa de decisions.
 
La trobada l’obre aquest vespre el catedràtic d’Economia de la Universitat de Barcelona, Guillem López Casasnovas, que pronunciarà la conferència inaugural. El Fòrum s’obrirà demà amb una taula rodona sobre les causes i conseqüències de l’exclusió generacional de les persones joves, a càrrec de la investigadora de l’Eurofound i experta en ocupació Stefanie Ledermaier i del professor d’economia Albert Recio. El Fòrum de Joventut també comptarà demà amb la presència de l’antropòleg Manuel Delgado que analitzarà l’estigmatització de les persones joves en els mitjans de comunicació.
 
Durant la sessió matinal també es presentarà el testimoni de diferents joves que han tingut trajectòries d’èxit, com la doctora en òptica i informació quàntica Sonia Fernández-Vidal, el músic i actor Joan Dausà, i l’enginyer agrònom i investigador Jordi Llorens.
 
A la tarda, el Fòrum analitzarà la utilitat de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació com a instruments per afavorir la inclusió, amb una ponència a càrrec de la psicòloga social experta en Social Media, Dolors Reig. També es presentaran les conclusions de la jornada.
 
Més informació: Programa del Fòrum