Infografia

El president de la Generalitat, Artur Mas, va presentar en una conferència a Barcelona el seu full de ruta, com a màxim dirigent polític del país, per completar el procés polític iniciat fa 2 anys sobre el dret del poble català a decidir el futur polític del país. Més de 3.000 persones van escoltar la conferència Després del 9N: temps de decidir, temps de sumar, que el cap de l’Executiu va pronunciar el 25 de novembre a l’Auditori del Fòrum de Barcelona.

La proposta del president Mas passa, en primer lloc, per la convocatòria d’unes eleccions que esdevinguin la consulta que el Govern de l’Estat espanyol no ha permès exercir amb normalitat democràtica. El cap de l’Executiu aposta per una candidatura “àmplia, transversal i forta”, integrada per representants de la societat civil i dels partits polítics, que sigui capaç d’assolir una majoria absoluta que la comunitat internacional llegeixi de manera clara i nítida com un sí a la independència de Catalunya. Una llista que es presentaria un sol cop, “com a acte de servei al país”, en paraules del mateix president.

S’obre a partir d’aquí una legislatura de 18 mesos per preparar la independència del país. El Parlament sorgit de les eleccions hauria de comunicar a la comunitat internacional la voluntat de Catalunya d’esdevenir un estat i iniciar les negociacions per assolir-ho. En aquesta fase, proposa el president, s’han de preparar les estructures d’estat necessàries per construir el nou estat i impulsar el procés participatiu per redactar la futura constitució catalana.

En acabar el mandat, el Parlament i el Govern promourien unes eleccions constituents i un referèndum perquè els ciutadans de Catalunya decidissin, en un acte únic, el futur Govern i la proclamació de la independència del país.

2  

Fitxers adjunts

Infografia en PDF

Infografia en PDF
PDF | 378

Infografia en PDF (English)

Infografia en PDF (English)
PDF | 390