L’Agència de Salut Pública de Catalunya dóna suport al IV Congrés Nacional de l’Associació Espanyola de Cribratge Neonatal
Els dies 28 i 29 de novembre té lloc a Barcelona el IV Congrés Nacional de l’Associació Espanyola de Cribratge Neonatal, al qual dóna suport l’Agència de Salut Pública de Catalunya. És el primer Congrés d’aquesta Associació que té lloc a Catalunya, les anteriors edicions del qual han tingut lloc a Madrid (2007), a València (2009) i a Bilbao (2012).
 
En aquest Congrés hi participen tots els centres de cribratge neonatal d’Espanya amb les especialitats mèdiques i de laboratori, bioquímica,  pediatria  i experts en  salut pública i en planificació i coordinació de serveis, així com tots els estaments que participen en els programes de cribratge neonatal. El Congrés té com a objectiu posar en contacte, discutir i compartir avenços científics i tècnics entre tots els professionals implicats en el cribratge neonatal de metabolopaties congènites i discutir amb experts els aspectes de l’aplicació de noves tecnologies de seqüenciació genètica,  nous biomarcadors, o debatre sobre l’oportunitat d’introduir la detecció de noves malalties en el cribratge neonatal, en una secció de política sanitària  amb representants del Ministeri de Sanitat i de les comunitats autònomes.
També donarà l’oportunitat de donar a conèixer i compartir l’experiència del treball de la unitat funcional col·laborativa del Programa de cribratge neonatal de Catalunya, coordinat des de l’ASPCAT pel Programa de salut maternoinfantil de la Subdirecció General de Promoció de la Salut. 
 
A Catalunya, actualment es fa cribratge de 23 malalties al període neonatal (22 metabolopaties congènites i la hipoacúsia neonatal) que permeten detectar precoçment i fer el tractament i seguiment més adequat a més de 200 nadons cada any. Molt properament s’hi incorporarà la malaltia de cèl·lules falciformes.
 
Es pot consultar el programa i tota la informació sobre el IV Congrés AECNE 2014-Barcelona a la pàgina web www.aecne2014.com.