La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha presidit aquest migdia l’acte de commemoració del XXè aniversari de la residència per a persones amb discapacitat psíquica que gestiona la Fundació Privada Vallès Oriental a Valldoriolf (La Roca del Vallès). Han acompanyat la consellera l’alcalde de La Roca, Rafael Ros; el president de la Fundació, Esteve Marqués; i la directora genera de l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials (ICASS), Carmela Fortuny.
 
La Residència i Centre de dia per a persones amb discapacitat psíquica de Valldoriolf és de titularitat pública. Té una capacitat de 62 places residencials i 12 diürnes. Durant l’acte de commemoració, la consellera ha recorregut les instal·lacions i ha visitat les diferents sales (menjador, habitacions, tallers, sala de fisioteràpia, sala muntisensorial...) de l’equipament. Munté també ha signat al Llibre d’Honor i al Llibre d’Or de la Fundació.
 
Durant l’acte, la conseller de Benestar Social i Família ha felicitat expressament “als usuaris del centre, les seves famílies i a les treballadores i treballadors d’aquest equipament per fer possible aquest aniversari i per treballar i contribuir a millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat”.
 
Neus Munté ha destacat que “fer 20 anys en un moment com l’actual denota que la bona feina perdura en el temps”. “La vostra trajectòria –ha continuat la consellera- demostra que sou una entitat summament activa i amb un projecte sòlid darrere, com confirma la intensa i productiva atenció que a través dels serveis ocupacionals, residencials i diürns avui presteu a unes 300 persones amb discapacitat psíquica”.
 
La consellera també ha posat en valor la necessitat que les administracions i la iniciativa privada “col·laborin en la construcció del nostre Estat de benestar a través d’uns valors i objectius compartits i situant les persones al centre de les polítiques socials. Des del Govern ajudarem en tot allò que puguem per mantenir i intensificar l’estreta col·laboració des del convenciment que sumar esforços, treballar en xarxa i integrar sinèrgies és bàsic per obtenir els millors resultats en benefici de les persones”.
 
L’origen de la Fundació Privada Vallès Oriental es remunta a l’any 1965, tot i que no va ser fins el 1992 quan es va constituir com a Fundació. La seva activitat permet atendre persones amb discapacitat intel·lectual i se centra principalment en dues àrees: serveis diürns i ocupacionals i acolliment residencial.
 
En total, tots els serveis que presta la Fundació donen servei actualment a unes 300 persones amb discapacitat psíquica.