A partir de dilluns el Departament de Benestar Social i Família posarà en funcionament un nou Servei d’Intervenció Especialitzada (SIE) a Mataró. El centre estarà ubicat de forma provisional al carrer de Cuba, 47 mentre s’enllesteix l’adequació de les instal·lacions definitives del carrer Churruca, 86. El Departament té previst que el trasllat es faci efectiu a finals del primer trimestre de 2015.
 
Aquest servei gratuït ofereix atenció integral i recursos en el procés de recuperació i reparació a les dones que han patit o pateixen situació de violència, i també als seus fills i filles. En aquest sentit, l’equipament té com a objectius principals oferir-los una informació de qualitat sobre els recursos de la xarxa pública i associativa; proporcionar-los una atenció social i terapèutica especialitzada i continuada; adequar el model d'intervenció social, legal i terapèutic al procés de les dones que han patit o pateixen violència; potenciar programes específics i integrals de prevenció, assistència i reparació; i treballar coordinadament amb els serveis externs, atenent el procés específic de cadascuna de les dones.
 
Per a fer-ho el SIE compta amb un equip professional multidisciplinar integrat per persones titulades en psicologia, treball social, educació social, dret i inserció laboral.
 
L'accés a aquest servei es fa principalment a través de la xarxa d'atenció i recuperació integral per a dones en situació de violència, els serveis de salut d'atenció primària, els serveis socials d'atenció primària i les associacions de dones.
 
Amb la posada en marxa d’aquest servei a la capital maresmenca, el Departament de Benestar Social i Família compleix el compromís de completar el desplegament de la xarxa de SIE arreu del territori. A més del de Mataró, aquest recurs també és present a Lleida, Girona, Baix Llobregat, Terres de l’Ebre, Tarragona, Catalunya Central i a l’Alt Pirineu i Aran. Durant l’any 2013, els SIE van atendre un total de 2.852 dones i 836 infants.
 
A banda del nou Servei d’Atenció Especialitzada, Mataró compta també amb dos Serveis d'Informació i Atenció a les Dones.