• La Generalitat, a través d’ACCIÓ, ha organitzat les jornades “London Tech City Experience” en col·laboració amb UK Trade and Investment, Barcelona Activa i London&Parners.
 
  • Les empreses catalanes han visitat el Google Campus i s’han reunit amb experts en finançament i en implantació al Regne Unit per consolidar el seu procés d'internacionalització i establir vincles de negoci.
 
  • Les companyies han valorat positivament el viatge ja que els ha donat l’oportunitat de visitar un entorn que els hauria estat difícil conèixer d’una altra manera.
Onze empreses tecnològiques catalanes han viatjat aquest dijous i divendres a Londres en la tercera edició de les jornades London Tech City Experience que organitza la Generalitat de Catalunya, a través d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa. L’objectiu d’aquest viatge és que les empreses accedeixin a les oportunitats d’expansió internacional i d’inversió que el mercat britànic els ofereix.
 
Durant aquests dies, les empreses s’han reunit amb experts en finançament i en implantació al Regne Unit per consolidar el seu procés d'internacionalització, explorar sinèrgies amb empreses ja establertes i crear vincles de negocis a la capital britànica. A més, també han visitat el Google Campus i la Tech City de Londres, i han participat en una sessió de treball en xarxa amb professionals londinencs que els poden aportar coneixements i suport en l’accés al mercat britànic.
 
En aquesta missió ha estat organitzada pel Centre de Promoció de Negocis d'ACCIÓ a Londres en col·laboració amb UKTI (United Kingdom Trade and Investment),  Barcelona Activa i London & Partners.
 
La directora del Centre de Promoció de Negocis d’ACCIÓ a Londres, Tica Bosch, ha explicat que “les empreses que han vingut a Londres han establert nous contactes amb advocats, bancs, inversors i altres empreses de Londres. Han compartit experiències amb elles i això els fa més fàcil el plantejament i la decisió d’accedir o implantar-se al mercat britànic”.
 
Per la seva banda, les empreses participants mostren també el que els han aportat aquestes jornades. Ricard Parra, de Playforapply, explica que “el primer dia de la jornada ja ens ha aportat els primers resultats”; Jaume Bosch de Swapay comenta que “per a una startup com la nostra és molt engrescador viure l’ecosistema de Londres”; i Kilian Ten i Marc Ruiz de Lymbit estan d’acord en què “hem vist aspectes que no hauríem pogut veure d’una altra manera”.
 
Algunes de les empreses catalanes que han participat a les jornades són:
 
Fashiondomus.com iniciarà en breu la comercialització d’articles de luxe de segona mà a través de la web, com roba de dona de dissenyadors i marques conegudes, bosses de mà, sabates o roba per a nens. L’empresa vol donar una projecció internacional a la seva activitat i a Londres ha cercat inversors i socis al Regne Unit.
 
Moddity Mobile treballa en el sector del m-commerce oferint un servei per a la creació del canal de venda a través del mòbil. L’empresa, que té un equip de 10 treballadors, ha treballat en algunes de les aplicacions més descarregades de l’AppStore i ha facturat 285.000 euros l’any 2013. Participava a les jornades amb l’objectiu d’obtenir les eines necessàries per iniciar el procés d’internacionalització, conèixer l’evolució en el sector tecnològic i fer contactes professionals.
 
Getupcode.com és una plataforma en línia per la contractació de programadors i gestió de projectes de desenvolupament de programari. El client pot cercar programadors, rebre ofertes o crear espais virtuals de treball en grup, mentre que els programadors formen una xarxa social, poden crear equips de treball, presentar ofertes i signar contractes tenint a l’abast les eines necessàries per treballar remotament.  L’empresa té 6 treballadors en plantilla i ha viatjat a Londres per cercar inversors, preparar l’obertura d’una oficina al Regne Unit i explorar possibles contactes amb empreses locals que puguin tenir un negoci complementari.
 
Playforapply és una empresa emergent catalana que ofereix serveis de selecció i desenvolupament de recursos humans tant a professionals com a empreses públiques i privades, a través d’una metodologia que combina el sistema presencial amb la tecnologia. També incorpora tècniques com la PNL i el coaching amb aplicacions, vídeojocs i l’ús de xarxes socials. Actualment està desenvolupant dues aplicacions que sortiran al mercat a inicis del 2015. Té 5 treballadors, i a Londres ha explorat les opcions per establir-se al país.
 
També hi han participat Opentrends (Barcelona - Sector TIC), Essiprojects (Tarragona - Sector TIC), Popplaces (Barcelona - Serveis a empreses), Alinea Knowledge (Corbera de Llobregat - Educació i formació), Lymbit Technologies (Reus - Sector TIC), Swapay (Barcelona - Sector TIC) i Visual Storm (Sant Cugat del Vallès - Educació i formació).