Malgrat que queda feina per fer, algunes dades conviden a l’optimisme:
  • S’ha reduït un 13% la sinistralitat mortal a les carreteres catalanes al 2014.
  • La xifra de motoristes morts a la xarxa viària interurbana de Catalunya també s’ha reduït en un 14%.
  • S’han registrat 120 víctimes mortals i l’any passat en el mateix període 138.
  • S’han reduït un 8% els ferits greus, ja que s’ha passat dels 772 ferits greus registrats l’any passat fins  al 12 de novembre a 711 en el que portem d’any.
 
Per aconseguir millors resultats en la reducció de la sinistralitat, en una acció pionera a Europa, el Servei Català de Trànsit tancarà el 2014 posant les bases per poder fer formació viària a tot el cicle vital.
 
Ja fa anys que es fa formació viària a primària i secundària, també hi ha convenis amb nou universitats per fer crèdits variables d’educació viària, i a partir de l’any que ve, juntament amb el Departament d’Empresa i Ocupació, patronals i sindicats, es farà educació viària en l’àmbit de la seguretat laboral, i també es treballarà en l’educació viària en la tercera edat.
 
Es pretén així abraçar tot el cicle vital.
 
 
El Servei Català de Trànsit està portant a terme una campanya de conscienciació a les xarxes socials
 
El Govern s’ha sumat als actes commemoratius del Dia Mundial de les Víctimes de Trànsit amb la campanya de conscienciació viària ‘Més seny, menys víctimes’ que anima els usuaris a fer-se una autofoto (selfie) amb dos dits al front i a compartir-la a Twitter, Facebook, Instagram o Whatsapp. D’aquesta manera es pretén viralitzar aquest gest i el seu significat com a símbol de la prevenció dels sinistres viaris i de la responsabilitat compartida en la seguretat viària. A la campanya ja s’hi ha sumat més d’un centenar de personalitats de diferents àmbits.
 
L’objectiu d’aquesta acció de sensibilització, que es difon a través de les xarxes socials amb l’etiqueta #johipososeny, és fer participar i conscienciar tota la ciutadania per reduir els accidents de trànsit.
 
Moltes personalitats ja hi han participat.
 
Podeu trobar més informació a:
http://transit.gencat.cat/ca/detalls/Article/2014_seny_accidents