·     Amb la inauguració d’aquests equipaments culmina un projecte d'inversió que es va iniciar el 2012 i que ja integra més de 400 persones
 
·     El conseller assegura que aquesta inversió “demostra la confiança de les multinacionals en Catalunya”
 
Dilluns, 1 de desembre de 2014 - El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha inaugurat aquesta tarda a Sant Cugat el Centre de Serveis Compartits de RICOH per al Sud d'Europa. Amb la inauguració d’aquest equipament, culmina un projecte d'inversió que es va iniciar el 2012 i al qual la companyia ha destinat 20 milions d'euros.
 
En l’actualitat —dos anys després de l’inici del projecte—, el Centre de Serveis Compartits de Ricoh compta amb una plantilla de més de 400 col·laboradors i ocupa 3.000 m2 a l'edifici de la seu corporativa de RICOH Espanya, i ha esdevingut un referent a la regió Europe, Middle East and Africa (EMEA) de la multinacional. A més, des del passat octubre, el centre ha integrat els serveis de back office de França, que s'afegeixen als que ja s'oferien per a Espanya, Portugal i Itàlia.
 
En el marc de la inauguració, el conseller Puig ha afirmat que aquest projecte “és una demostració de la confiança de les empreses multinacionals en Catalunya. Fets com aquest passen, han passat i passaran en els propers mesos. Catalunya és un país d’alt valor afegit per la seva posició geogràfica, la seva generació d’estructures de coneixement i pel seu capital humà”. “El que fa Catalunya és suplir la manca de recursos naturals i la mancança d’estructures polítiques amb la capacitat de la seva gent”, ha afegit.
 
El director general de RICOH Espanya, Ramon Martín, el secretari d'Empresa i Competitivitat, Pere Torres, i el director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Puigneró, entre altres autoritats, han acompanyat el conseller en la seva visita al Centre. Puig ha volgut conèixer de primera mà el funcionament del Centre de Serveis Compartits i la resta de les instal·lacions de la companyia.
 
De la seva banda, el director general de Ricoh Espanya, Ramon Martín, ha destacat que “la culminació del Centre de Serveis Compartits de RICOH per al Sud d'Europa consolida la nostra seu a Sant Cugat com una localització estratègica per a la companyia a la regió EMEA de RICOH". En aquest sentit, ha explicat que "la integració dels serveis de França suposa un important repte per al Centre de Serveis Compartits, ja que RICOH França és la tercera filial més gran de la companyia a nivell mundial i compta amb una cartera de clients formada majoritàriament per grans comptes".
 
L'elecció de Sant Cugat és una aposta de la multinacional per l'àrea metropolitana de Barcelona, que en els últims anys s'ha posicionat com un enclavament estratègic, tant per la seva capacitat d'atraure talent de tot el món com per les facilitats que ofereix l'entorn per al desenvolupament d'aquest tipus de projectes.
 
RICOH és una companyia tecnològica global especialitzada en equipament digital per a l'oficina, solucions d'impressió de producció, sistemes per a la gestió de documents i serveis de TI. Amb seu a Tòquio, el grup opera en prop de 200 països i regions. L’any passat, els ingressos de la companyia van sumar un total de 2.195 milers de milions de iens japonesos (aproximadament 21.300 milions de dòlars).

1  

Fitxers adjunts

El conseller Puig, durant la seva intervenció en la inauguració del Centre de Serveis Compartits de RICOH

El conseller Puig, durant la seva intervenció en la inauguració del Centre de Serveis Compartits de RICOH
JPG | 1052