• Els treballs consistiran en la instal·lació de tres nous ascensors per  comunicar el vestíbul amb les andanes i el carrer
  • L’actuació comportarà una inversió d’1,8 MEUR i es preveu que s’iniciï durant el primer trimestre de 2015
El Departament de Territori i Sostenibilitat, a través de l’empresa pública Infraestructures.cat, ha adjudicat les obres d’adaptació a persones amb mobilitat reduïda de l’estació de l’L4 de metro de Poblenou, ubicada al carrer Pujades de Barcelona, entre els carrers de Bilbao i Lope de Vega. Els treballs comptaran amb un pressupost d’1,8 MEUR i es preveu que comencin durant el primer trimestre de 2015.
 
Aquesta obra, que té un termini d’execució de 18 mesos, inclou la instal·lació de tres ascensors i la generació de rampes per comunicar els diversos nivells de l’estació amb itineraris accessibles. Un comunicarà el carrer amb el vestíbul (al xamfrà dels carrers Bilbao i Pujades) i dos més uniran el vestíbul amb cadascuna de les andanes.
 
Així mateix, el vestíbul es remodelarà completament, amb una redistribució i optimització dels espais, una nova cabina per al cap d’estació, màquines validadores i mobiliari. Finalment, s’executarà el recreixement d’andanes per tal d’eliminar el desnivell existent amb els combois
 
El Departament de Territori i Sostenibilitat ja ha adaptat per a persones amb mobilitat reduïda 120 de les 139 estacions que té la xarxa de Metro de Barcelona, el que suposa que un 86% ja són totalment accessibles. Ara mateix  estan en obres l’estació de Rambla Just Oliveras (L1) i la de Poble Sec (L3). L’adaptació de les estacions restants es troben en fase de projecte.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 39