Territori

El biòleg nord-americà David Tilman rep el X Premi Ramon Margalef d'Ecologia

query_builder   2 desembre 2014 19:56

event_note Nota de premsa

El biòleg nord-americà David Tilman rep el X Premi Ramon Margalef d'Ecologia

  • El Premi arriba aquest any a la desena edició, i honora la memòria del professor Ramon Margalef (Barcelona, 1919-2004), que va dur a terme una tasca científica i intel·lectual de primera magnitud en el camp de l'ecologia moderna, fins al punt de ser-ne considerat un dels màxims exponents mundials
TES
L’ecòleg nord-americà David Tilman ha rebut aquest vespre el Premi Ramon Margalef d’Ecologia de mans del secretari de Medi Ambient i Sostenibilitat, Josep Enric Llebot, en una cerimònia al Palau de Pedralbes de Barcelona. Tilman és titular de la Càtedra Presidencial McKnight en Ecologia, professor a la Universitat de Minessota i a la Universitat de Santa Barbara, a Califòrnia, i membre de l’Acadèmia Nacional de Ciències dels Estats Units. Des de l’any 1992 dirigeix l’Àrea d’Història Natural del Cedar Creek Ecosystem Science Reserve i ha estat premiat en nombroses ocasions a nivell internacional per la seva tasca científica. El premiat és un influent líder en el camp de l’ecologia, destacat per la seva recerca sobre els efectes de la biodiversitat en el funcionament dels ecosistemes, incloent-hi l’estabilitat, la productivitat i la resiliència a les invasions d’espècies.
 
El Premi Ramon Margalef d’Ecologia ha arribat aquest any a la desena edició. La Generalitat de Catalunya el va crear el 2004 per reconèixer aquelles persones d’arreu del món que s’han distingit de manera excepcional en el conreu de la ciència ecològica. El guardó honora la memòria del professor Ramon Margalef (Barcelona, 1919-2004), que va dur a terme una tasca científica i intel·lectual de primera magnitud en el camp de l'ecologia moderna, fins al punt de ser-ne considerat un dels màxims exponents mundials.

2  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 47

Foto

Foto
JPG | 104

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia