Foto1
La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha animat aquest matí la ciutadania a participar en la campanya de recollida de joguines que promou Creu Roja Joventut cada any en motiu de les festes nadalenques. Durant la presentació de la campanya a Barcelona, Munté ha assegurat que “cal reconèixer a les empreses i a les persones que donaran joguines a títol individual. Sense la seva col·laboració res tindria sentit i per això avui fem una nova crida a la seva participació, perquè necessitem tornar a treure la nostra millor versió, la mateixa que emergeix amb el Gran Recapte d’Aliments o la Marató de TV3”.
 
Segons ha explicat la consellera, “aquesta campanya s’ha convertit en una nova tradició del període nadalenc. Una iniciativa solidària que arrencarà somriures a milers d’infants en risc d’exclusió d’arreu de Catalunya i sabem que un somriure és un tresor”. Munté també ha agraït a Creu Roja i a tots els voluntaris la seva implicació i compromís amb la infància i la cohesió social del país: “Sou un magnífic exemple de la implicació que demostra la societat catalana amb les persones i les famílies que passen per dificultats”, ha dit.
 
EL 2013 Creu Roja Joventut va recollir més de 80.000 joguines, cobrint les necessitats de prop de 28.000 nens. El procés de recollida es duu a terme en coordinació amb els serveis socials bàsics i arriba a més de 200 poblacions catalanes.
 
Neus Munté també ha afegit que “un altre aspecte important és triar bé les joguines, d’una forma responsable, que fomentin valors constructius, pacífics, cívics i a ser possible que trenquin estereotips per raó de gènere”, conscients de la importància de la joguina i del joc com a mitjà per aconseguir el desenvolupament intel·lectual, efectiu i social dels infants.  
 
Finalment, la consellera ha reiterat el compromís del Departament de Benestar Social i Família amb l’atenció, la protecció i la promoció de la infància: “Seguirem desenvolupant iniciatives i programes de lluita contra la pobresa infantil, com hem estat fent en aquests darrers anys, amb el suport d’organitzacions com Creu Roja, perquè necessitem la coresponsabilitat de molts actors, també del conjunt de la societat que pot aportar per exemple el seu petit gra de sorra amb l’adquisició d’una o més joguines per a la campanya que presentem avui”, ha conclòs.

1  

Imatges

La consellera Munté durant la presentació de la campanya

La consellera Munté durant la presentació de la campanya 1226