Benestar Social i Família ha presentat aquest matí el nou programa Ebrergent, art jove i emergent a les Terres de l’Ebre. La proposta conjunta del Departament i el Centre d’Art de les Terres de l’Ebre “Lo Pati”, suposa la fusió dels programes Art Jove, impulsat els darrers nou anys des de la Direcció General de Joventut, i Art Emergent, coordinat per “Lo Pati”.
 
El programa Ebrergent obre avui una convocatòria pública a tots els joves ebrencs de 18 a 30 anys que vulguin difondre els seus projectes en qualsevol de les arts plàstiques i visuals (fotografia, il·lustració, vídeo, pintura, instal·lació, etc.) i aprendre a millorar el seu procés de creació amb l’acompanyament d’un tutor artístic.
 
De totes les propostes presentades, un jurat professional n’escollirà un total de sis per a l’any 2015. Aquestes creacions es produiran i s’exposaran a “Lo Pati”. Així mateix, les obres visitaran diverses sales d’exposició dels municipis de les Terres de l’Ebre, de manera que els joves artistes tindran l’oportunitat d’iniciar-se en els circuits professionals del món de l’art.
 
La coordinadora territorial de Joventut a l’Ebre, M. Teresa Marcelino, ha explicat durant la presentació a Tortosa que la iniciativa aposta per “consolidar una plataforma de suport a la professionalització de creadors, així com espais de visualització i d’anàlisi al voltant de l’art jove i emergent al territori”. El nou programa preveu dinamitzar una xarxa d’espais per a l’art a les Terres de l’Ebre.
 
D’altra banda, ‘Ebrergent també vol esdevenir un espai de diàleg i reflexió sobre el paper social de l’art emergent i de la seva capacitat pedagògica. En aquest sentit, les exposicions aniran acompanyades d’unes jornades de presentació i de debat que comptaran amb la participació dels artistes, els tutors i els professionals implicats en el projecte.
 
Els joves interessats en participar en la convocatòria poden presentar la seva proposta artística des d’avui fins el proper 30 de gener.

1  

Fitxers adjunts

Convocatòria Ebrergent 2015

Convocatòria Ebrergent 2015
PDF | 361