Protecció Civil

IMPLANTACIÓ DELS PLANS D'EMERGÈNCIA MUNICIPAL

Protecció Civil de la Generalitat presenta el simulacre d'activació del PAM per nevades de Berga que es farà a mitjans de desembre

query_builder   4 desembre 2014 12:52

event_note Nota de premsa

IMPLANTACIÓ DELS PLANS D'EMERGÈNCIA MUNICIPAL

Protecció Civil de la Generalitat presenta el simulacre d'activació del PAM per nevades de Berga que es farà a mitjans de desembre

Imatge de la reunió de preparació del simulacre de despatx
  • A la reunió de presentació hi van assistir els representats de l’Ajuntament de Berga
  • Aquest exercici és el primer simulacre de despatx d’un PAM municipal que s’organitza al Berguedà
La Direcció General de Protecció Civil DGPC de la Generalitat de Catalunya va presentar ahir al matí el simulacre de despatx d’un Pla d’Actuació Municipal PAM que es realitzarà a mitjans de desembre. Concretament es simularà l’activació del PAM per fer front a les incidències provocades per una nevada al Berguedà, amb afectacions directes sobre el municipi de Berga.
 
Aquest any 2014 l’Ajuntament de Berga ha acabat l’elaboració i ha aprovat tot els Plans d’Actuació Municipals (PAM) que té obligats: incendis forestals, nevades, inundacions, sismes i emergències radiològiques. Tots aquests plans van ser homologats per la Comissió de Protecció Civil de Catalunya de juny.
 
Ara comença la implantació d’aquests Plans, i en el marc de la campanya de nevades, es portarà a terme el simulacre del PAM de nevades el mes de desembre amb el suport de la DGPC.
 
En aquesta reunió preparatòria va assistir el regidor de governació, el Sr. Ramon Bajona, la cap de Servei d’Implantació de la DGPC, la Sra. Mª José Pérez, i tècnics de la DGPC, dels Serveis Territorials d’Interior a la Catalunya Central i de l’Ajuntament.
 
Els simulacres de despatx es caracteritzen perquè no mobilitzen mitjans, és a dir, no es realitzen maniobres pròpies dels serveis d’emergències. El seu objectiu principal és la pràctica en la presa de decisions. Depenent com es realitzi, pot arribar a simular una situació semblant a la real en quant a pressió, deguda als problemes que es van plantejant i al temps de què es disposa per solucionar-ho. Els simulacres de despatx van dirigits, en la majoria dels casos, als responsables dels operatius i a les autoritats que gestionen i dirigeixen els plans d’emergència.
 
El simulacre plantejat serà de despatx i està dirigit al Comitè d’emergències municipal. L’objectiu principal és la pràctica en la presa de decisions davant incidències que poden afectar al municipi en cas d’una nevada greu, sense arribar a mobilitzar mitjans ni realitzar maniobres pròpies dels serveis d’emergències. En la reunió d’ahir es va explicar en què consistirà el simulacre de despatx i com es durà a terme. 
 
Depenent com es realitzi, pot arribar a simular una situació semblant a la real en quant a pressió, deguda als problemes que es van plantejant i al temps de què es disposa per solucionar-ho. Els simulacres de despatx van dirigits, en la majoria dels casos, als responsables dels operatius i a les autoritats que gestionen i dirigeixen els plans d’emergència.
 
Aquest és el primer simulacre de despatx que la DGPC fa al Berguedà. Els objectius d’aquests tipus de simulacres són posar a prova:
  • L’activació del PAM
  • La Constitució del Centre de Coordinació Municipal (Cecopal)
  • La presa de decisions respecte la direcció de l’emergència, per part dels components del Cecopal i el/la Director/a del pla
  • Avisos interns i externs contemplats en el pla
  • Els protocols d’actuació dels grups locals i la coordinació entre ells
 
Al simulacre es plantejarà una nevada a la comarca del Berguedà i algunes incidències que poden afectar directament al municipi de Berga. Es farà especial atenció a les incidències de caire municipal que han de ser resoltes pel Comitè d’Emergències Municipal definit en el Pla. En el simulacre participaran totes les persones de l’Ajuntament que estarien implicades en la resolució d’una emergència a nivell municipal: Alcalde, regidors, policia local i d’altre personal de l’Ajuntament.

2  

Imatges

Imatge 1 de la reunió

Imatge 1 de la reunió 1909

Imatge 2 de la reunió

Imatge 2 de la reunió 2188

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia