Foto
L’Institut de Seguretat Pública de Catalunya va impartir la setmana passada un curs de llengua de signes adreçat als agents del cos de Mossos d’Esquadra.
 
L’objectiu del curs és dotar als alumnes d’uns coneixements bàsics en relació a la sordesa, les persones sordes, la introducció a la Llengua de Signes Catalana i aprendre vocabulari bàsic tant de l’específic d’àmbit laboral com l’entorn social i de la comunicació, per establir una millor relació amb les persones sordes.
 
Un professor de la Federació de Persones Sordes de Catalunya (FESOCA) ha estat el responsable d’impartir aquest curs que ha tingut una durada de 30 hores lectives i ha comptat amb 24 alumnes dels cos de Mossos d’Esquadra de tot el territori.
 
Al llarg de les sessions, els alumnes han anat aprenent aspectes tan importants en el llenguatge de signes com el llenguatge no verbal (l’expressió facial i corporal, l’atenció i discriminació visual i les configuracions manuals)  i altres aspectes concrets de terminologia i gramàtica com les salutacions i presentacions, la informació personal, vocabulari laboral, i altres conceptes bàsics del dia a dia.
 
Aquest curs forma part de la formació contínua que imparteix l’ISPC perquè els membres dels cossos de policia actualitzin els seus coneixements i millorin les seves competències a partir de coneixements específics d’aplicació directa a les funcions dels seus llocs de treball.
 
A part d’aquest curs més especialitzat, el curs de formació bàsica per a policies també inclou una introducció genèrica en aquesta matèria.