·        Volen donar la màxima transparència sobre les actuacions de control i inspecció que desenvolupa l’administració ambiental en aquesta activitat
 
·        Totes les entitats veïnals, grups ecologistes i el sector empresarials han estat convidades a participar-hi
La directora general de Qualitat Ambiental, Assumpta Farran, i l’alcaldessa accidental de Montcada i Reixac (Vallès Occidental), Carmen Porro, han presidit aquest vespre la constitució de la Comissió Local d’Informació i Sostenibilitat sobre l’activitat cimentera que l’empresa Lafarge té instal·lada al municipi. Aquesta comissió, a la que han estat convidats les diferents entitats veïnals, el sector empresarial i entitats ecologistes, neix amb l’objectiu de ser una via més per donar a conèixer als ciutadans les actuacions de control i inspecció que desenvolupa l’administració ambiental local i autonòmica. També informarà sobre les línies de treball de l’empresa. 
 
A la reunió de la comissió hi han assistit representants de Lafarge, del Parc de Collserola, de l’Associació per a la Conservació de l’Entorn i la Recerca (ACER), i de les associacions de veïns de Terra Nostra i de la Ribera.
 
La voluntat de les administracions és explicar amb tota transparència les actuacions de vigilància i control ambientals sobre el sector industrial. En concret, aclarir els dubtes relatius a la qualitat de l’aire que respiren els veïns, a les emissions derivades dels processos productius i a la valorització energètica. De fet, en altres punts del territori ja estan funcionant amb èxit comissions d’aquest tipus. És el cas de la que informa sobre la cimentera CEMEX d’Alcanar o la relativa a Ciments Molins.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 30