El delegat ha fet la presentació, als mitjans de comunicació locals i comarcals del Vallès Occidental, del Projecte de llei dels Pressupostos per al 2015, acompanyat de la presidenta del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Josefa Pedraza, a la seu del Consell Comarcal.
 
El delegat ha explicat que el projecte de llei dels pressupostos mantenen el compromís del Govern de no reduir la despesa no financera, que augmenta un 4,2% respecte a l’any 2014. Aquest augment respon en gran part a la recuperació de la paga extra dels treballadors públics i la jornada i retribució completa del personal interí, amb un increment de despesa de 581M€. En línia amb els comptes anteriors, es prioritzen les partides de caràcter social, que un any més concentren el 71,2% dels recursos disponibles.
 
En conjunt, les necessitats de despesa d’aquest any se situen en 22.481M€, incloent-hi els interessos del deute (la quarta partida més alta després de Salut, Ensenyament i Benestar- i l’atenció de compromisos de pagament per inversions efectuades en el passat.
 
Pel que fa als recursos disponibles, se situen en 19.981M€, 2.500M€ menys dels necessaris per cobrir les previsions de despesa de l’exercici.
 
Davant d’aquesta insuficiència de recursos, el Govern descarta incrementar més la pressió fiscal sobre els ciutadans, i tampoc ha pressupostat una partida destacada d’ingressos derivats de concessions i vendes d’actius. L’alternativa adoptada és reclamar a l’Estat el pagament d’alguns dels deutes històrics i altres ingressos que considera molt justificats.
 
El delegat ha manifestat que malgrat no hi ha inversions noves al ritme d’abans degut a la situació econòmica, es mantenen les inversions previstes i el manteniment de les existents.
 
El pressupost previst per al 2015 d’inversions reals i transferències de capital per la comarca del Vallès Occidental és de 274.932.113,84€, sense comptar el concepte de despesa no territorialitzada que afecta a diverses parts del territori.
 
 
També ens podeu seguir a través de https://twitter.com/delgovbarcelona
 
Barcelona, 5 de desembre de 2014