• Barcelona acollirà l’edició de 2017 del World Routes, el congrés internacional més important sobre aviació comercial, que atraurà uns 3.500 delegats de companyies aèries, aeroports, operadors turístics, administracions i agències de promoció econòmica de 125 països
 
  • L’empresa pública Aeroports de Catalunya, adscrita al Departament de Territori i Sostenibilitat, serà l’organitzador de l’esdeveniment, que compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona
World Routes 2017 Barcelona
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha remarcat avui l’oportunitat per a Barcelona i Catalunya que representarà l’organització de l’edició de 2017 del World Routes, la principal conferència internacional sobre aviació comercial. Aeroports de Catalunya, empresa pública adscrita al Departament de Territori i Sostenibilitat, organitzarà aquest esdeveniment del 23 al 26 setembre de 2017 a Fira de Barcelona, en un projecte que també està liderat pel Departament d’Empresa i Ocupació i l’Ajuntament de Barcelona.
 
Santi Vila ha destacat que  “és un esdeveniment transcendent, des del punt de vista sectorial, per les companyies aèries, perquè es decideixen i programen les noves rutes aèries”. I ha afegit que  també és important “des del punt de vista de l’impacte econòmic local i regional i des del punt de vista nacional; en uns dies en què es posa en dubte la capacitat de Catalunya de ser atractiva, lluny de la desconfiança, l’esdeveniment confirma que Catalunya i Barcelona viuen un dels seus millors moments a nivell internacional”. Es preveu que Barcelona rebrà durant la conferència uns 3.500 delegats, de 350 línies aèries, 1.000 aeroports i 300 autoritats del sector del turisme de 125 països.
 
Els promotors de l’esdeveniment, l’empresa internacional UBM Live, han destacat a l’hora d’escollir la candidatura de Barcelona per acollir el World Routes 2017 el seu atractiu com a destinació turística i com a ciutat de congressos. A més, ha posat de relleu “l’impacte econòmic local i global” que té aquest esdeveniment, que s’organitza anualment des de 1995 i que han acollit ciutats com Las Vegas, Chicago, Madrid, Berlín o Londres. En aquest sentit, “l’impacte a 3 anys en la ciutat organitzadora és de 160 milions de dòlars, el 97% del qual prové de l’augment de la connectivitat aèria”, ha afirmat el director d’Aviació i Tecnologia d’UBM Live, Andrew Newton.
 
De la seva banda, la segona tinent d’alcalde de Barcelona, Sònia Recasens, ha remarcat que el World Routes “és un pas important per posicionar Catalunya i Barcelona com a hub, un objectiu de ciutat i de país” i ha subratllat el caràcter innovador del World Routes a Barcelona per la participació del Port de Barcelona en aquesta conferència.  En aquest sentit, ha remarcat la potencialitat de “les oportunitats i les sinèrgies econòmiques que es poden fer  entre les companyies aèries i el port, el primer port europeu de creuers a la Mediterrània i el quart del món, amb més de 2,6 milions de passatgers a l’any”.

1  

Imatges

World Routes 2017 Barcelona

World Routes 2017 Barcelona 156

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 926