Territori

La delegació del Govern català a la Cimera del Clima marxa cap a Lima

query_builder   5 desembre 2014 14:06

event_note Nota de premsa

La delegació del Govern català a la Cimera del Clima marxa cap a Lima

 

  • L'objectiu de la Conferència és assolir un nou acord mundial per mitigar l'escalfament global que es formalitzaria a París a la COP de l'any 2015

 

  • El secretari de Medi Ambient i Sostenibilitat, Josep Enric Llebot, encapçala la delegació catalana

 

El secretari de Medi Ambient i Sostenibilitat, Josep Enric Llebot, encapçalarà a partir de demà la delegació catalana a la Cimera del Clima de Lima (Perú). Aquesta setmana les negociacions del vintè període de sessions de la Convenció Marc de les Nacions Unides pel Canvi Climàtic (COP20) enfilen la recta final per avançar en l’establiment de  les bases del gran acord que s’haurà d’assolir a París l’any 2015. Els compromisos que s’adquireixin a França haurien de ser d’aplicació l’any 2020.
 
Durant aquests dies, Llebot participarà en diferents actes paral·lels que s’han organitzat al voltant de la cimera. En destaca la signatura formal del document de compromís voluntari per a la reducció de gasos amb efecte d’hivernacle Compact of states and regions, subscrit pels 49 membres de la Xarxa de Governs Regionals per al Desenvolupament Sostenible (nrg4SD),  The Climate Group, del qual Catalunya en forma part des de la seva creació, States & Regions Alliance, i l’R20, liderat per l’exgovernador de Califòrnia Arnold Schwarzenegger, en col·laboració amb Carbon Disclosure Project (CDP). En virtut d’aquest compromís, pactat a Nova York el passat mes de setembre, les organitzacions pacten proporcionar comptes anuals dels seus compromisos climàtics a tot el món i informar dels seus progressos. Llebot també assistirà a l’assemblea geneal d’estats i regions de The Climate Group, i participarà en el seminari sobre eines de planificació per a la implementació del desenvolupament sostenible a nivell subnacional, organitzat per la nrg4SD, el Govern de Rio de Janeiro i el World Centre for Sustainable Development. Durant l’estada a Lima, Llebot mantindrà diverses reunions bilaterals amb representants de països i regions presents a la cimera.
 
La vintena Conferencia de les Parts de les Nacions Unides se celebra a Lima fins el 12 de desembre. Representants de més de 194 països treballaran per assolir un acord global i vinculant per fer front al canvi climàtic de cara formalitzar-lo en la cimera de l’any vinent. La negociació haurà de concretar els compromisos de reducció d'emissions que els països estan disposats a assumir per tal de limitar l'increment de temperatura del planeta a no més de 2ºC respecte la temperatura del període pre-industrial. Segons els darrer informe del Grup d'Experts Intergovernamental de Canvi Climàtic (IPCC), si no s'actua amb urgencia, s'incrementarà la freqüència de fenòmens extrems tals com inundacions, sequeres, onades de calor o pujada del nivell del mar.
 
La Generalitat de Catalunya va començar a participar a les cimeres mundials de canvi climàtic al 2003 i hi ha assistit de manera ininterrompuda.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 41

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia