Fins a les 20.00 h d’avui s’ha registrat un accident mortal amb un mort, a la xarxa viària interurbana de Catalunya
 
Les vies més transitades en l’operació tornada d’avui diumenge, com estava previst, han estat la C-16, C-17, A-2  i C-14
 
Es demana extremar les precaucions en la conducció davant la previsió de ratxes fortes de vent
 
 
El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que s’ha registrat un accident mortal amb una víctima mortal a la xarxa viària interurbana de Catalunya durant l’operació especial de trànsit amb motiu de les festivitats de la Constitució i la Immaculada, entre les 15.00 h de divendres 5 de desembre i les 20.00 h d’avui dilluns 8 de desembre.
 
El sinistre va tenir lloc dissabte al matí a la C-55 a Monistrol de Montserrat (Baix Llobregat) quan per causes que encara s'estan investigant un turisme va sortir de la via. A conseqüència del xoc va morir la conductora i única ocupant del vehicle, Lídia Maria G.B., de 46 anys i veïna d’Abrera.
 
Quant a la mobilitat, les vies més transitades durant la tornada d’avui dilluns d’aquest cap de setmana llarg han estat la C-16 entre Cercs i Bagà i a l’altura d’Urús també la C-16, on s’ha regulat el trànsit d’entrada al túnel del Cadí, i la C-162; la C-17/N-260 de Ripoll a Campdevànol, la C-17 a l’altura de Malla, l’AP-7 a la Roca del Vallès i a Maçanet de la Selva per un vehicle avariat. També s’ha registrat un volum elevat de mobilitat a la C-14 a Organyà, a la N-260 a Ribera d’Urgellet, a l'A-2 entre Esparreguera i Jorba i a Collbató per un accident.
 
D’altra banda, la C-33 a Montmeló ha estat tallada en sentit Barcelona per un turisme que s’ha incendiat i també ha provocat afectació a l’AP-7.  A més, s’ha restringit momentàniament l’autopista AP-7 per un accident en sentit sud a Vilafranca.
 
Convé destacar que fins a les 20.00 h d’avui han tornat a l’àrea metropolitana de Barcelona un total de 204.919 vehicles, el 80,4 % dels 255.000 vehicles que està previst que ho facin fins a les 24.00 h d’aquest dilluns, quan finalitza l’operació especial.
 
Per facilitar aquest retorn, l’SCT ha disposat des del matí les mesures especials previstes a la C-16 a Riu de Cerdanya, Cecs i Berga i també a la C-55 a Castellgalí. A més, pel que fa al bus-VAO de la C-58 s’ha obert per a tot tipus de vehicles –excepte camions de 7,5 tones o més– el carril d’entrada a Barcelona.
 
Convé destacar que davant l’activació en fase d’ALERTA del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT, pel vent fort que bufarà entre aquest vespre i demà al conjunt del país es demana als conductors que extremin al màxim la prudència en la conducció i que segueixin aquests consells viaris per evitar accidents:
 
  • Cal reduir la velocitat per poder mantenir la trajectòria del vehicle corregint les desviacions
  • És important subjectar el volant amb fermesa
  • Sigueu prudents en els avançaments i mantingueu les distàncies laterals adequades amb els altres vehicles
  • Si conduïu vehicles de grans dimensions o amb remolc, extremeu les precaucions perquè teniu més risc de sortir de la via o bolcar
  • Extremeu  precaució perquè us podeu trobar obstacles a la via
 
D’altra banda com a conseqüència de la neu en aquests moments és obligatori circular amb cadenes per accedir al port de la Bonaigua per la C-28 i al Pla de Beret per la C-142b.
 
 
Al llarg d’aquesta operació especial de trànsit de les festivitats de la Constitució i la Immaculada també s’han registrat aquestes afectacions i incidències viàries:
 
Ahir a la nit un camió va bolcar a l’A-9 a l’altura d’El Voló (França) i va quedar totalment restringida en sentit nord. Com a conseqüència d’aquesta incidència, l’autopista AP-7 es va tallar a Figueres per desviar els vehicles cap a la N-II/D-900 i els vehicles pesants es van estocar a la Jonquera. A partir de les 4.00 h de la matinada s’ha permès la circulació de tots els vehicles per ambdues autopistes, tot i que a l’AP-7 a Figueres s’ha obert únicament un carril a la circulació per evitar retencions. Aquesta situació s’ha mantingut fins a les 11.00 h d’aquest matí quan a l’AP-7 s’ha normalitzat totalment l’afectació.    
 
Ahir diumenge, la mobilitat es va concentrat sobretot a la C-17 a l’altura de Malla i a la zona del Vallès Oriental per l’elevada mobilitat amb motiu de les fires de Vic i Espinelves. A més hi va haver retencions als enllaços de l’AP-7 i la C-33 amb la C-17. També les vies que van cap a Andorra van estar molt transitades, concretament, la C-14 a Ribera d’Urgellet, la N-260 des d’Adrall a La Seu d’Urgell i la N-145 entre La Seu d’Urgell i la frontera andorrana. A més, dos accidents van obligar a tallar la C-59 a Caldes de Montbui i la GI-614 a Cadaqués.
 
Quant a l’operació sortida d’aquest cap de setmana llarg, entre les 15.00 h de divendres 5 de desembre  i les 15.00 h de dissabte 6 van sortir de l’àrea metropolitana de Barcelona 465.243 vehicles, el 100% dels previstos. Les vies més transitades van ser:
 
  • Divendres 5 a la tarda: B-23 a Sant Just Desvern en sentit sud; C-58 a Ripollet en sentit nord; C-55 a Castellgalí en direcció Manresa; AP-7 a Mollet del Vallès en sentit nord; i C-16 entre Berga i Cercs i a Guardiola de Berguedà en sentit nord

 

  • Dissabte 6 al matí: com estava previst una de les vies que va presentar més complicacions va ser la C-17, per l’inici aquest dia de la Fira de l’Avet d’Espinelves i del Mercat Medieval de Vic. De retruc també hi va haver retencions a l’AP-7 a l’altura de Mollet del Vallès per enllaçar amb la C-17. Altres vies conflictives van ser la C-16 entre Berga i Cercs; la C-14 a Oliana, Organyà i Adrall en direcció nord; la N-260 a la Seu d’Urgell per enllaçar amb la N-145; i la N-145 entre La Seu d’Urgell i la frontera andorrana.
 
Convé destacar que per minimitzar les possibles afectacions viàries de la sortida es van disposar mesures especials de trànsit a la C-55 a Castellgalí i a la C-16 a Riu de Cerdanya, Berga i Cercs. A més, pel que fa al bus-VAO de la C-58 entre la Meridiana i Ripollet, es va obrir per a tot tipus de vehicles –excepte camions de 7,5 tones o més–  el carril en sentit nord (Ripollet).