Protecció Civil de la Generalitat manté activat el Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT en ALERTA pel temporal de vent que afecta Catalunya.
 
 
Es demana a la població que extremi la prudència limitant els desplaçaments en cotxe, moto o bicicleta seguint els consells del Servei Català de Trànsit. En carretera cal tenir molta cura en els avançaments a vehicles pesants. Hi ha moltes incidències de branques caigudes a vies urbanes i interurbanes.
 
Les zones més afectades actualment són el Vallès Oriental, Vallès Occidental, Barcelonès i Baix Llobregat en l’àmbit urbà.
 
  • Cal que la població retiri qualsevol objecte que es trobi en balcons, terrasses o terrats que pugui ser desplaçat pel vent i caure a la via pública.
  • Cal allunyar-se de qualsevol element de mobiliari urbà o bé murs o cartells publicitaris que semblin inestables en cas de ràfegues fortes. Tampoc refugiar-se sota els arbres ja que una branca pot precipitar-se. Allà on bufi més fort, no apropar-se a les finestres o baixar persianes per evitar que un objecte projectat pugui causar danys.
  • Hi ha molt mala mar a la costa gironina. Cal evitar apropar-se a esculleres, passejos marítims i allà on les onades espeteguin amb força. És molt perillós acostar-s’hi.
 
Velocitats màximes del vent (Servei Meteorològic de Catalunya):
 
  • Montserrat: 116 km/h amb vent sostingut de 76 km/h.
  • Caldes de Montbui: màxima de 105 km/h
  • Santuari de Queralt: 120 km/h
  • Sabadell 97 km/h i Parets del Vallès 83 km/h
 
El telèfon d'emergències 112 ha atès 582 trucades, 274 de les quals per arbres i branques i cobertes caiguts o amb risc de caure.
Entre les 12.00 i les 13.00 h s’han atès 229 trucades.
 
Per localitzacions (origen de la trucada):
  • Vallès Occidental: 231
  • Barcelonès: 224
  • Vallès Oriental: 40
  • Anoia: 17
  • Baix Llobregat: 15
  • Alt Empordà: 12
  • Gironès: 9
  • Maresme: 8
  • Garrotxa: 5
  • Val d'Aran: 4
 
Els Bombers de la Generalitat han atès, des de les nou del matí i fins a la una del migdia, 392 serveis per incidències causades pel vent, sobretot al Vallès Occidental i el Barcelonès (sobretot concentrades a les ciutats de Terrassa, Sabadell, Santa Coloma de Gramenet i Badalona).
 
Així, des de mitjanit i fins a la una del migdia, els Bombers de la Generalitat han atès 442 serveis. La major part de les actuacions consisteixen en retirar arbres i objectes caiguts a la calçada, així com revisar i assegurar elements no estructurals de façanes i cobertes.
 
Bombers de Barcelona ha realitzat una cinquantena de sortides per arbres o branques caiguts,tendals i cobertes que calia assegurar.
 
 
Les principals incidències causades pel temporal de vent són:
 
La línia R4 de Rodalies està tallada entre Sabadell Sud i Castellbell i el Vilar per arbres caiguts a la via, informa RENFE. Renfe està gestionant els recursos per establir un servei alternatiu per carretera entre Sabadell Sud i Terrassa.
 
La línia R3 de Barcelona-Vic-Puigcerdà  també està tallada per caiguda d'arbres a la via.
 
A Sabadell, als IES Joan Oliver i Ferran Casablancas han patit la caiguda de branques i fragments d’arbres i trencadissa de vidres. Els responsables dels centres s’han fet càrrec dels alumnes posant-los en zones segures.
A Sabadell també, l'IES Ramon Casas i Carbó, els alumnes estan realitzant sortides esglaonades cap a casa seva. S'ha contactat amb els seus pares per facilitar la sortida.
A dues escoles de Sabadell Joan Maragall i escola Roureda), a l'escola president Salvans de Terrassa i les 3 escoles de Polinyà, els alumnes que van a dinar a casa i tornen després se'ls ha comunicat que es quedin a casa. Són un
 
AFECTACIONS VIÀRIES:
 
El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que, a causa del vent, cal extremar la prudència a l’hora de circular per l’autovia A-2 entre Cervera i Sant Feliu de Llobregat en tots dos sentits. A més, a la C-17 es dóna pas alternatiu a l’Ametlla del Vallès i a la C-58 hi ha 1km de retenció a Sant Quirze del Vallès en sentit Terrassa per la caiguda d’arbres a la via.
Així mateix l’SCT també recorda que, en cas de vent, s'han de tenir en compte les següents recomanacions:
 
Així mateix l’SCT també recorda que, en cas de vent, s'han de tenir en compte les següents recomanacions:
·                        Reduir la velocitat, corregint les desviacions per mantenir la trajectòria del vehicle.
·                        En el cas d'avançar vehicles de grans dimensions, vigilar especialment amb la distància de separació lateral.
·                        Fixar-se en la trajectòria del vent a través dels arbres i arbustos de la calçada.
·                        Subjectar el volant de manera segura i forta.
 
 
El Consell Comarcal del Pallars Jussà ha comunicat l’anul·lació de 2 rutes de transport escolar com a conseqüència de la neu, gel i torb:
 
  1. Aulàs a Escola Espluga de Serra : 15 alumnes d'educació infantil i  primària
  2. Torre de Tamúrcia enllaç a Pont de Suert : 7 alumnes ( 1 de primària, 4 de secundaria i 2 Postobligatori).
Els ajuntaments de Sant Quirze del Vallès, Barcelona, Sant Boi de Llobregat, Santa Perpètua de Mogoda, Caldes de Montbui han activat els seus plans municipals d’emergències.
 
Les associacions de voluntaris de Protecció Civil de Santa Perpètua, Valls i La Llagosta es troben activats realitzant treballs preventius.