• La Generalitat ha aprovat avui prorrogar la vigència del programa, iniciat l’any 2012 pel Departament d’Empresa i Ocupació, per implementar noves línies estratègiques d’impuls a l’emprenedoria.
 
  • Des de l’inici, el programa Catalunya Emprèn ha consolidat una xarxa territorial de 89 centres per a l’atenció als emprenedors i ha posat en marxa programes de suport a l’emprenedoria social i cooperativa i a les empreses emergents.
 
El Govern ha aprovat avui donar llum verda a la continuïtat del programa Catalunya Emprèn per a un període de dos anys i fins al 2016. Iniciat al 2012, el Departament d’Empresa i Ocupació va crear el programa amb la missió de fomentar l’esperit emprenedor i promoure la cultura d’empresa a Catalunya, i ha posat en marxa diverses iniciatives per a la creació d’empreses i generació de llocs de treball.
 
Durant la nova etapa s’implementaran línies estratègiques emmarcades en l’eix de recuperació econòmica i creació d’ocupació del Pla de Govern per als anys 2013-2016. El programa Catalunya Emprèn engloba la xarxa de set acceleradores Start Up Catalonia, ubicada arreu del país i que fins al moment ha ofert tutoria qualificada a 120 empreses amb un alt potencial de creixement.
 
El programa preveu noves actuacions centrades en l’emprenedoria que accentuaran el procés de creixement internacional. Una d’aquestes iniciatives serà la posada en marxa la setmana vinent del Programa Esprint per accelerar el creixement d‘empreses amb visió internacional i escalabilitat. A banda, amb el Programa d’Emprenedoria Corporativa s’aposta per la relació entre les start-ups i spin-offs amb les mitjanes i grans empreses industrials de Catalunya.
 
Des de l’inici, el programa també ha impulsat la creació de la xarxa territorial Catalunya Emprèn, que compta amb 89 centres d’atenció als emprenedors que fan arribar els serveis de suport a tot el país. Fomenta l’emprenedoria social i cooperativa amb programes com l’Aracoop o el Mapa d'Actors i el Recull de Recursos de l'Emprenedoria Social a Catalunya, la nova edició del qual es presentarà la setmana que ve.