10 locals d’oci nocturn de Lleida han rebut avui el distintiu de qualitat "Q de festa! - Nits Q Lleida". El subdirector general de Drogodependències de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, Joan Colom, i la tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Lleida, Montse Mínguez, han atorgat avui el distintiu als següents locals: Baba Room, Boite, Exit, Fissure, Next Bar, La Nuit Discoteque, Les Paul, Maracas, Sala Manolita i Xtras.
 
"Q de festa!" és un distintiu iniciativa de la subdirecció general de Drogodependències de l’Agència de Salut Pública que reconeix els espais de música i ball que compten amb determinats recursos i serveis adreçats a prevenir fenòmens com el "botellón", les intoxicacions per alcohol i altres drogues i l’accidentalitat viària. A Lleida aquest distintiu es complementa amb altres criteris, com la participació en la plataforma "Nits Q", el fet de vetllar per una bona convivència entre oci i descans veïnal, la no promoció encoberta de begudes alcohòliques o la no dispensació d’alcohol a menors.
 
El distintiu és pioner a Europa pel que fa a la implicació de la indústria de l’oci en polítiques de prevenció i reducció de riscos i forma part de l’European Network for Safer Party Labels. Actualment 8 ciutats catalanes més tenen el distintiu "Q de festa!" i 40 locals han obtingut el segell de qualitat, així com també 4 festivals musicals i una festa major. En el marc del programa també s’han fet 23 activitats formatives a 290 professionals del món de la nit.
 
Avui també s’han presentat les noves línies d’actuació del programa "Nits Q Lleida" per als propers 6 mesos. La primera d’aquestes accions és la campanya "Cap d’any amb Q", amb l’objectiu de començar l’any de manera divertida i segura.
 
A partir del mes de gener del 2015, un equip renovat de "Nits Q Lleida", integrat per professionals, joves voluntaris de la Regidoria de Joventut i universitaris, realitzarà dues actuacions mensuals: d’una banda, establirà un punt d’informació en festes populars i universitàries amb l’objectiu de treballar per una bona gestió dels plaers i riscos de la nit i, de l’altra, organitzarà una sortida per les zones de festa de la ciutat per treballar aspectes de convivència.