Salut

L'Agència de Salut Pública i l'Ajuntament de Lleida presenten els 10 primers locals de Lleida amb el distintiu de qualitat "Q de festa!"

query_builder   9 desembre 2014 18:05

event_note Nota de premsa

L'Agència de Salut Pública i l'Ajuntament de Lleida presenten els 10 primers locals de Lleida amb el distintiu de qualitat "Q de festa!"

10 locals d’oci nocturn de Lleida han rebut avui el distintiu de qualitat "Q de festa! - Nits Q Lleida". El subdirector general de Drogodependències de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, Joan Colom, i la tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Lleida, Montse Mínguez, han atorgat avui el distintiu als següents locals: Baba Room, Boite, Exit, Fissure, Next Bar, La Nuit Discoteque, Les Paul, Maracas, Sala Manolita i Xtras.
 
"Q de festa!" és un distintiu iniciativa de la subdirecció general de Drogodependències de l’Agència de Salut Pública que reconeix els espais de música i ball que compten amb determinats recursos i serveis adreçats a prevenir fenòmens com el "botellón", les intoxicacions per alcohol i altres drogues i l’accidentalitat viària. A Lleida aquest distintiu es complementa amb altres criteris, com la participació en la plataforma "Nits Q", el fet de vetllar per una bona convivència entre oci i descans veïnal, la no promoció encoberta de begudes alcohòliques o la no dispensació d’alcohol a menors.
 
El distintiu és pioner a Europa pel que fa a la implicació de la indústria de l’oci en polítiques de prevenció i reducció de riscos i forma part de l’European Network for Safer Party Labels. Actualment 8 ciutats catalanes més tenen el distintiu "Q de festa!" i 40 locals han obtingut el segell de qualitat, així com també 4 festivals musicals i una festa major. En el marc del programa també s’han fet 23 activitats formatives a 290 professionals del món de la nit.
 
Avui també s’han presentat les noves línies d’actuació del programa "Nits Q Lleida" per als propers 6 mesos. La primera d’aquestes accions és la campanya "Cap d’any amb Q", amb l’objectiu de començar l’any de manera divertida i segura.
 
A partir del mes de gener del 2015, un equip renovat de "Nits Q Lleida", integrat per professionals, joves voluntaris de la Regidoria de Joventut i universitaris, realitzarà dues actuacions mensuals: d’una banda, establirà un punt d’informació en festes populars i universitàries amb l’objectiu de treballar per una bona gestió dels plaers i riscos de la nit i, de l’altra, organitzarà una sortida per les zones de festa de la ciutat per treballar aspectes de convivència.
Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia