Empresa i Treball

CONSUM

El Govern presenta a la Taula sobre la Pobresa Energètica la proposta de Fons de Solidaritat Energètica

query_builder   9 desembre 2014 20:56

event_note Nota de premsa

CONSUM

El Govern presenta a la Taula sobre la Pobresa Energètica la proposta de Fons de Solidaritat Energètica

El Govern ha presentat avui a la Taula sobre la Pobresa Energètica la seva proposta de Fons de Solidaritat Energètica, és a dir, un mecanisme destinat a millorar la situació de les famílies en situació de vulnerabilitat econòmica que no poden pagar els subministraments vitals bàsics. A més, el secretari d’Empresa i Competitivitat, Pere Torres, ha assegurat que “aquest hivern les companyies no interrompran el subministrament d’aquelles famílies que acreditin la seva situació de vulnerabilitat econòmica amb el corresponent informe dels serveis socials”.
 
El Fons de Solidaritat Energètica es gestionarà mitjançant d’una fundació en què hi prendran part tant el sector públic, a través de la Generalitat, de les Diputacions i de les entitats municipalistes, com les entitats socials, i es nodrirà de recursos tant de les administracions com d’aportacions provinents del sector privat, ja sigui de les companyies subministradores de serveis bàsics, d’altres empreses amb actuacions en matèria de responsabilitat social corporativa o d’usuaris particulars. “Un cop garantit l’accés als subministraments bàsics, ara treballarem per definir mecanismes per cobrir els costos que això comporta”, ha explicat Torres. Aquest fons, que es preveu dotar amb 40 milions d’euros, garantirà la cobertura de la prestació d’un servei bàsic a les famílies en situació de vulnerabilitat. “Estimem que amb aquesta partida es cobriria les necessitats generades per la pobresa energètica, i ara estem negociant amb les empreses subministradores i altres companyies quina ha de ser la seva implicació en el fons, i també estem estudiant com canalitzar les aportacions d’usuaris particulars”, ha detallat Torres.
 
La Taula sobre la Pobresa Energètica la formen el Departament d’Empresa i Ocupació, el Departament de Territori i Sostenibilitat, el Departament de Benestar Social i Família, el Departament d’Economia i Coneixement, dos representants de les associacions de consumidors, l’Associació Catalana de Municipis, la Federació de Municipis de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, Endesa, Gas Natural, Repsol, Aseme, Càritas Diocesana, la Fundació Mambré, Creu Roja, la Taula del Tercer Sector, Ecoserveis, Cooperativa Tarpuna, la Coordinadora d’assemblees de treballadors en atur de Catalunya, Foment del Treball, Pimec, Fepime, CCOO i UGT.
Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia