La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha presidit avui una nova reunió del Consell Nacional de lesbianes, gais i homes i dones bisexuals i transsexuals (LGBT). En l’obertura d’aquesta sessió, Munté ha recordat que el Govern ja ha començat a desplegar la nova llei de drets de les persones gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals i per l’eradicació de l’homofòbia, la lesbofòbia i la transfòbia, que va aprovar el Parlament el passat mes d’octubre. Així mateix, també ha afirmat que el Govern està treballant per portar al Parlament una nova llei d’igualtat de tracte i no discriminació abans d’un termini de 8 mesos.
 
La consellera Munté ha assegurat que “amb aquestes dues lleis, Catalunya torna a ser pionera en defensa dels drets humans de totes les persones”. La sessió d’avui del Consell Nacional ha coincidit amb el Dia Internacional dels Drets Humans, “un dia molt apropiat perquè es reuneixi aquest Consell”. En aquest sentit, Munté ha afirmat que “és bo no oblidar que ser homosexual encara és il·legal a 80 països i que en 10 d’ells es podria imposar la pena de mort per motius d’orientació sexual”.
 
“Afortunadament, la situació a Catalunya és molt diferent”, ha dit la consellera, i ha recordat que tot i que a nivell social “encara hem de treballar per la sensibilització i visibilitat, garantint una actitud de respecte i de no discriminació cap a les persones LGBT”; a nivell legal “ens trobem en un nivell molt alt dins Europa en relació a la normativa i a les pràctiques administratives que protegeixen els drets de les persones lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals”.
 
La consellera de Benestar Social i Família ha afirmat que “és moment de mirar les coses en positiu, ser conscients del que hem aconseguit i cap a on volem seguir avançant amb un esforç col·lectiu”.