• La realització d’un catàleg col·lectiu de les biblioteques públiques, la creació d’un carnet unificat per a tot Catalunya i el préstec interbibliotecari són els eixos claus d’aquest conveni
Moment de la signatura
El Departament de Cultura i la Diputació de Barcelona han signat un protocol de col·laboració per treballar de forma conjunta i millorar el Sistema de Lectura Pública de Catalunya, el conjunt organitzat de serveis de biblioteques del país. Aquest protocol estableix el calendari de compliment per assolir els compromisos establerts.
 
El conveni, que han signat el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i el diputat adjunt a la Presidència i delegat de cultura de la Diputació de Barcelona, Joan Carles Garcia, contempla tres propostes principals:
 
Catàleg col·lectiu
Durant el 2015 es treballarà en la creació d’un únic catàleg de biblioteques públiques, disponible a partir del primer semestre de 2016. Mentrestant i en el primer semestre de 2015 es posarà en funcionament una passarel·la tecnològica que permeti la consulta simultània dels actuals catàlegs de les biblioteques públiques que gestionen ambdues institucions, el catàleg Aladí de la Diputació i l’Argus del Departament.
 
Carnet de biblioteca
S’establirà una política de carnet unificat per a tot Catalunya i així es facilitarà la utilització de les biblioteques públiques sigui quin sigui el municipi on estigui donat d’alta un usuari Aquest carnet serà operatiu amb el catàleg únic, és a dir, durant el primer semestre de 2016, i portarà associat un catàleg d’avantatges per als usuaris.
 
Préstec interbibliotecari
Es treballarà per oferir a tots els municipis del Servei de Lectura Pública de Catalunya un servei de préstec interbibliotecari unificat que està previst que entri en funcionament en el segon semestre de 2015. Aquest servei de préstec l’oferiran totes les biblioteques del país i també la  Central de Préstec i Serveis Especials del Departament de Cultura (Cepse).
 
El conveni té una vigència de 2 anys amb una pròrroga possible de 2 anys més i entra en vigor en la data de la seva signatura.
 
El Departament de Cultura fa realitat, amb la signatura d’aquest protocol, dos objectius: d’una banda, ofereix serveis de suport i foment de la lectura pública i de l’altra, impulsa l’activitat cultural i assegura l’accés da la cultura mitjançant la cooperació entre administracions promovent l’intercanvi de coneixements i informacions. 

1  

Imatges

Moment de la signatura del conveni, amb el diputat de Cultura de la Diputació de Barcelona, Joan Carles García Cañizares (a l'esquerra de la imatge),  el conseller Mascarell i la  cap del Servei de Biblioteques, Carme Fenoll

Moment de la signatura del conveni, amb el diputat de Cultura de la Diputació de Barcelona, Joan Carles García Cañizares (a l'esquerra de la imatge), el conseller Mascarell i la cap del Servei de Biblioteques, Carme Fenoll 3494